Έκθεση που ζωντανεύει τα έργα του ζωγράφου

0
123


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 11:48

Ο Ron Dirven, διευθυντής και επιμελητής στο μουσείο Vincent van GoghHuis, στην πόλη Zundert της Ολλανδίας, έχει στόχο να διατηρήσει ζωντανό το πνεύμα του θρυλικού μεταϊμπρεσιονιστή ζωγράφου με το να παραγγέλνει έργα σε σύγχρονους καλλιτέχνες που οραματίζονται εκ νέου τα μοτίβα που είναι το σήμα κατατεθέν του Βαν Γκογκ. Πριν αρκετά χρόνια συναντήθηκε με τον καλλιτέχνη Ruud Van Empel και από την κοινή εκτίμησή τους για το έργο του Βαν Γκογκ γεννήθηκε η ιδέα της έκθεσης «Επινοώντας τον Βαν Γκογκ», η οποία θα φιλοξενηθεί στο Vincent van GoghHuis από τις 14 Αυγούστου έως τις 5 Δεκεμβρίου.

«Ζήτησα από τον Van Empel να δημιουργήσει φανταστικά πορτραίτα του Βαν Γκογκ και προσωπικές επανερμηνείες των γνωστών νεκρών φύσεων και τοπίων του» εξήγησε ο Dirven, μιλώντας στο Artnet News. «Η συνεργασία μαζί του με την ιδιότητα του ειδικού για τον Βαν Γκογκ και δίνοντάς του τις πληροφορίες που χρειαζόταν ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα».

«Ο Van Empel δημιουργεί εικόνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που φέρνουν στον νου μια τελείως καινούργια πραγματικότητα. Αν και μερικές φορές είναι περίεργες και ενοχλητικές, πάντα υιοθετούν μια υπερφυσική ομορφιά και έχουν το δικό του δυνατό σήμα κατατεθέν. Έχει μάτι για την παραμικρή λεπτομέρεια στη σύνθεση, την οποία ολοκληρώνει σχολαστικά και με μεγάλη δεξιοτεχνία» είπε, αναφερόμενος στον καλλιτέχνη ο οποίος δίνει έναν νέο τρόπο να βιώσουμε το έργο του Βίνσεντ βαν Γκογκ.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021, 11:50

Πηγή