Έκθεση Φωτογραφίας «Γυναίκες» στην Athens Virtual Gallery

0
188


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 14:34

Ο Δημήτρης Στρατάκης, έχοντας παρακαταθήκη 20 Εκθέσεις ανά τον κόσμο, έρχεται στην Athens Virtual Gallery να μας παρουσιάσει τη σειρά του «Γυναίκες».

Με την ειλικρίνεια του αληθινού, «γυμνός από τεχνικό φωτισμό», έξω από το φωτογραφικό στούντιο, μας δείχνει τις γυναίκες, γοητεύει και γοητεύεται απ’ το σκοτάδι τους, καλωσορίζει και αγκαλιάζει το φως τους.
Άλλωστε όπως δηλώνει και ο ίδιος πάντα πιστεύει στο Ιερό Φυσικό Φως…

Η μοναξιά του φωτογράφου, το άπειρο γεμάτο αγωνία, το άπειρο της γυναίκας, της αρχής, του τέλους, της ατέλειας και της τελειότητας.

Ο Dimitris The Athens ξεκίνησε ως φωτογράφος του δρόμου για περίπου 15 χρόνια, σε πάνω από́ 80 χώρες. Σταματώντας τα ταξίδια το 2010 έκανε το πρώτο του κοινωνικό πρότζεκτ με όνομα «Maenads» που είχε μεγάλη απήχηση σε πολλές χώρες για τη δύναμη των εικόνων του.

Το επόμενο πρότζεκτ του ήταν το «100 teardrops for racism» μαζί με τους medicines du Monde,όπου 100 γυναίκες όλων των ηλικιών και φυλών δάκρυσαν μπροστά στον φακό του ενάντια σε κάθε είδος ρατσισμού.

Παράλληλα φωτογράφιζε γυναίκες γυμνές και ημίγυμνες μόνο σε ασπρόμαυρο, πάντα με φυσικό φώς και ποτέ σε στούντιο,ψάχνοντας περισσότερο τις ψυχές τους μέσα απ’ τον φακό. Μέσα σε όλα ταυτόχρονα τα πρότζεκτ του αποφάσισε το 2013 (ψάχνοντας και τη δική του ψυχή) να περπατήσει το Camino de Santiago de Compostela, 840 χιλιόμετρα όπου και αυτό έγινε έκθεση και βιβλίο με τίτλο «El Caminante».

 

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 8 Ιουνίου 2021, 14:34

Πηγή