Έκλεψαν το μπουζούκι του Χρήστου Νικολόπουλου – Η έκκληση που απευθύνει ο γνωστός δημιουργός μέσω του zougla.gr

0
120


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 17:29

Του Μπάμπη Παπαφιλιππάκη

Συννεφιασμένη, και μάλιστα πολύ, αποδείχθηκε η σημερινή Κυριακή για τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Κι αυτό γιατί άγνωστοι έκλεψαν ένα μπουζούκι του θρύλου της ελληνικής μουσικής, με το οποίο είχε γράψει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του και ως εκ τούτου έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τον ίδιο.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Κυριακής σημειώθηκε διάρρηξη στο «Περιβόλι του Ουρανού», όπου εμφανίζεται ο κ. Νικολόπουλος και, μεταξύ άλλων, έκλεψαν από το καμαρίνι του και το εν λόγω μπουζούκι του.

«Είναι ένα ιστορικό όργανο κατασκευής του Παναγιώτη Βάρλα. Με αυτό το όργανο έδωσα τη ψυχή μου παίζοντας, πολλά χρόνια, σε πολύ μεγάλες επιτυχίες, δικές μου αλλά και άλλων δημιουργών» τόνισε αρχικά στο zougla.gr o γνωστός δημιουργός, αναφέροντας στη συνέχεια μερικές εξ αυτών:

«Κάποια από τα τραγούδια που έχω γράψει με αυτό το μπουζούκι είναι το “Στων αγγέλων τα μπουζούκια”, το “Ξένος για σένανε”, το “Με τα φώτα νυσταγμένα (Νταλίκες)”, με αυτό έχω παίξει και στο τραγούδι “Δεν λες κουβέντα” του Δήμου Μούτση, κ.α.».

«Με την κλοπή αυτού του οργάνου είναι σαν να έκλεψαν μέρος της ψυχής μου» μας εξομολογείται ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος είχε πέσει και πάλι θύμα παρόμοιας κλοπής πριν από μερικά χρόνια, όταν άγνωστοι είχαν μπει στο εξοχικό του σπίτι, παίρνοντας από αυτό ένα άλλο μπουζούκι του, με το οποίο είχε επίσης συναισθηματικό δέσιμο.

Μάλιστα μέσω του zougla.gr ο καταξιωμένος μουσικοσυνθέτης απευθύνει έκκληση: «Όποιος αντιληφθεί οτιδήποτε σχετικά με την κλοπή να βοηθήσει στην επιστροφή του μπουζουκιού της ψυχής μου. Το χαρακτηριστικό του οργάνου είναι, κάτω από την τρύπα μία φιγούρα πεταλούδας».


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 8 Μαρτίου 2020, 17:48

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here