Αίθρια της Ανδαλουσίας, η πηγή έμπνευσης του για το ρεστοράν Casa Dani

0
66


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, 12:20

Την αίσθηση γεύματος al fresco δίνουν τα ελαιόδεντρα και τα πλακάκια από τερακότα στο εσωτερικό του Nεοϋορκέζικου ρεστοράν Casa Dani, το οποίο σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Rockwell Group κατά τρόπο που να μοιάζει με παραδοσιακή ισπανική αυλή. Η ιδέα για το εσωτερικό του ρεστοράν, όπως και εν πολλοίς για το μενού του, συνελήφθη για να τιμήσει την κληρονομιά του επικεφαλής σεφ Dani Garcia, ο οποίος κατάγεται από την Ανδαλουσία.

Οι λάτρεις του Λούκουλλου εισέρχονται μέσω ενός lounge με παρκέ από καρυδιά, όμοιο με αυτό που απαντάται σε μια τυπική ισπανική βίλα. Στη μία πλευρά κυριαρχεί ένα μπαρ για ποτά, με το πάνω μέρος από μάρμαρο σε βαθύ πράσινο χρώμα και βάση με επένδυση στενά πλακάκια στην ίδια απόχρωση. Η άλλη πλευρά είναι επενδεδυμένη με φύλλα από ανοξείδωτο ατσάλι, πίσω από τα οποία είναι η κουζίνα.

Οι επισκέπτες κατεβαίνουν μια σκάλα για να φτάσουν στην αχανή τραπεζαρία, όπου τόσο οι τοίχοι όσο και το πάτωμα είναι επενδεδυμένα με πλακάκια από τερακότα. Σε συνδυασμό με κρεμαστά φυτά, φώτα σε στυλ φαναριών και λίγα ελαιόδεντρα, όλα αυτά δίνουν την εντύπωση ότι κάποιος βρίσκεται σε ένα αίθριο παραδοσιακής οικίας στην Ανδαλουσία. Δαντελένιες κουρτίνες χωρίζουν τα με δερμάτινη επένδυση καθίσματα, ενισχύοντας την al fresco αίσθηση. Στο πίσω μέρος της αίθουσας πυργώνεται ένα τζάκι με επένδυση από σμαραγδί πλακάκια φαγιάνςΤο Casa Dani ( https://www.instagram.com/casadani_us/?hl=en ) έρχεται να προστεθεί στη σειρά πρότζεκτ που το γραφείο Rockwell Group έχει ολοκληρώσει στη Νέα Υόρκη· μεταξύ αυτών, το γεμάτο με τροπικά φυτά ινδονησιακό εστιατόριο Wayan και το ξενοδοχείο Moxy Chelsea.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Μαρτίου 2022, 12:20Πηγή