Αμερικανοί θέλουν την Τσέλσι, αποχώρησε ο Αμπράμοβιτς!

0
68

Roman AbramovichRoman Abramovich

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δέχθηκε εσχάτως τόσο έντονη κριτική για την παρουσία του στην Τσέλσι που αποφάσισε να αποχωρήσει.

Ο Ρώσος μεγιστάνας είδε ακόμα και Βρετανούς πολιτικούς να στρέφονται εναντίον του, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Δημοσιεύματα στη Μεγάλη Βρετανία έκαναν λόγο ακόμα και για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του και, κατά συνέπεια, ενδεχόμενη πτώχευση της ομάδας.

Αμερικανοί επενδυτές έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους για εξαγορά της! Πριν προλάβουν να καταθέσουν προσφορά, για το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της, ήρθε ο 55άχρονος ιδιοκτήτης των «μπλε» από το 2003 να τους αιφνιδιάσει.

Όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να αποχωρήσει από τα διοικητικά του λονδρέζικου συλλόγου. Γνωστοποίησε, επίσης, πως παραχωρεί τη διαχείριση και την εποπτεία του στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της Τσέλσι.

Η ανακοίνωση: «Στη διάρκεια της σχεδόν 20αετούς διοίκησής μου στην Τσέλσι, πάντα θεωρούσα το ρόλο μου ως καθοδηγητή του συλλόγου, η δουλειά του οποίου είναι να διασφαλίζει πως θα είμαστε επιτυχημένοι όπως σήμερα, αλλά και για να “χτίζουμε” για το μέλλον, ενώ παράλληλα θα έχουμε θετική επίδραση στις κοινότητές μας.

Πάντα έπαιρνα αποφάσεις με γνώμονα το καλό της Τσέλσι και παραμένω αφοσιωμένος σε αυτές τις αξίες. Για αυτό και σήμερα παραχωρώ στους διαχειριστές του φιλανθρωπικού ιδρύματος του συλλόγου την εποπτεία και τη φροντίδα της Τσέλσι. Πιστεύω πως αυτήν τη στιγμή είναι οι κατάλληλοι για να τρέξουν τα συμφέροντα του συλλόγου, τους παίκτες, το επιτελείο και τους οπαδούς».

Το άρθρο Αμερικανοί θέλουν την Τσέλσι, αποχώρησε ο Αμπράμοβιτς! εμφανίστηκε πρώτα στο Sports365.