Αυλαία το Σάββατο για τα «μικρά τοπία» της Ελένης Δελή

21Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019, 11:03

Το Σάββατο 13 Απριλίου ολοκληρώνεται στον ζεστό χώρο της γκαλερί Αrtshot-Sophia Gaitani η ατομική  έκθεση της ζωγράφου Ελένης Δελή με τίτλο, «Μικρά τοπία».

«Είναι μια χαρτογράφηση, μέσα μας, μεταξύ αυτών που συμβαίνουν και αυτών που τελικά «ζούμε. Είναι μια ανακωχή ανάμεσα στο φώς και τη σκιά, που επιτέλους καταλαβαίνουν ότι υπάρχουν μόνο μαζί…» ανέφερε σχετικά η ζωγράφος για τα «μικρά τοπία», μέσω των οποίων κάνει μεγέθυνση σε μέρη ενός ακόμα μεγαλύτερου τοπίου με έμφαση σε στιγμές και λεπτομέρειες.

Στο φινάλε η ικανοποίηση για τον καλλιτέχνη είναι καθένας που στέκεται μπροστά σε ένα έργο και το «βλέπει», ανάλογα με αυτά που έχει ζήσει, αλλά και τον χαρακτήρα του να το κάνει δικό του και το έργο να ξαναζεί με άλλο τρόπο.

Άλλωστε ένα έργο ζωγραφικής ο καθένας το κάνει δικό του, όπως ένα μουσικό κομμάτι ή όπως μια ταινία.

Στο ερώτημα «πως είναι να τελειώνει μια ατομική έκθεση» η κα Δελή δεν έκρυψε πως: «Όταν φτιάχνεις μια καινούργια έκθεση, είναι σαν να φτιάχνεις ένα καινούργιο έργο κι όταν τελειώνει, είναι σαν να ολοκληρώνεται ένας κύκλος. Αισθάνεσαι ευχαρίστηση που το τελείωσες και το μόνο που σκέφτεσαι είναι να ξαναμπείς στο εργαστήριο και να μπορέσει αυτό το έργο από εκεί που έμεινε να έχει μια συνέχεια…»

Η Ελένη Δελή σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Δημοσθένη Κοκκινίδη, από όπου αποφοίτησε με άριστα και χαρακτική στη Nuova Accademia di Belle Arti στο Μιλάνο με υποτροφία ERASMUS του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών.

Μετά την αποφοίτησή της και μέχρι σήμερα δουλεύει σαν καλλιτέχνης παρουσιάζοντας το εικαστικό της έργο σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

Παράλληλα, εργάστηκε στο χώρο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας ιδιωτικής εκπαίδευσης, διδάσκοντας ζωγραφική, ελεύθερο και βασικό σχέδιο σε ιδιωτικές σχολές. Εργάζεται μέχρι σήμερα ως καθηγήτρια Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στην Ελληνογερμανική Αγωγή. Επίσης, συνεργάζεται με το Ίδρυμα Εικαστικών και Μουσικής Β.& Μ. Θεοχαράκη ως επιμορφώτρια στα τμήματα Ζωγραφικής Ενηλίκων.

Το καλλιτεχνικό της έργο είναι πλούσιο. Μεταξύ των θεμάτων των εκθέσεων στις οποίες συμμετείχε περιλαμβάνονται: «Αθήνα – Εικαστικά 93» Κέντρο Τεχνών, Αθήνα, «Liceo Artistico Statale», Βενετία, Ιταλία, Malagnini Gallery, Σαρόνο, Ιταλία, «Χρόνος Ενεστώτας». Αίθουσα Τέχνης Ιώς, Αθήνα, «Αργο-πορείες». Πολιτιστικό Κέντρο Άργους, Άργος, «Simeio synantisis», Κέντρο Τεχνών Πλάκα- Π65 Τεχνοχώρος, «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», «Salon des Artistes Independants – Art en Capital 2010», Grand Palais, Παρίσι, «Natura 2011», Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα, «Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης», Σανγκάη, Κίνα, «Αθήνα, 180 χρόνια πρωτεύουσα» Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, Αθήνα, «Γυναίκες». Πολιτιστικό Κέντρο Χολαργού, “190 Χρόνια από τη γέννηση του Λέοντος Τολστόι” Μουσείο Λ. Τολστόι, Γιάσναγια Πολιάνα, Ρωσία.

Info

Διάρκεια Έκθεσης: 29 Μαρτίου – 13 Απριλίου 2019

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:

ΤΡΙΤΗ – ΠΕΜΠΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12.30 – 14.30 & 17.30-20.30

ΤΕΤΑΡΤΗ – ΣΑΒΒΑΤΟ 12.30 – 16.30

Gallery artshot Sophia Gaitani
Λεμπέση 11, Ακρόπολη, Αθήνα
Τηλ. 6984135085, 2114044311

artshot@sophiagaitani.gr, gaitani.sophia@gmail.com
www.artshot.gr

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ