Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 09:40
Διαδικτυακό περίπατο στο Κολωνάκι με ιστορική αναδρομή από τις αρχές του περασμένου αιώνα μέχρι σήμερα διοργανώνει την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, στις 5 το απόγευμα, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Greek Cultural Institute, με θέμα Λαός και Κολωνάκι Διαδικτυακός Περίπατος στην εμβληματική συνοικία της Αθήνας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Στρατής Τσίρκας περιπλανιέται μέσα από τη Χαμένη Άνοιξη, ο αστυνόμος Μπέκας ψάχνει τον ένοχο, ο Κωνσταντίνος Δοξιάδης σχεδιάζει ένα μοναδικό συγκρότημα, τρεις μέλλοντες πρωθυπουργοί κάθονται στα μαθητικά τους θρανία, η πρώτη Ελληνίδα φεμινίστρια οραματίζεται και ιδρύει ένα Λύκειο, ο Φρανκ Σινάτρα πίνει ένα ακόμα Jack Daniels, o Σλίμαν στεγάζει τον έρωτα και τις συλλογές του, ο Παπαδιαμάντης δέχεται τελικά να τον φωτογραφίσουν, ο Φώτης Κρικζώνης φτιάχνει το διάσημο μαρτίνι του, ο Μανώλης Χιώτης τραγουδά με τη Μαίρη Λίντα, ο Χατζηχρήστος μοιράζει γάλα και ποιήματα και οι υπόλοιποι «παρελθόν, παρόν και μέλλον και τα ιδεολογικά τους, τα ξεπλένουν με ουζάκι στου Απότσου το μπαράκι.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές στη διάρκεια του διαδικτυακού περιπάτου θα γυρίσουμε πίσω στον χρόνο αναζητώντας τα ίχνη γεγονότων και ανθρώπων. «Θα περιηγηθούμε σε εμβληματικά κτίρια, όπως το Ιλίου Μέλαθρον,θ α ανακαλύψουμε πώς συνδέεται το Κολωνάκι με όλη τη σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία, θα δούμε πού εγκαταστάθηκε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και ποιος σημερινός διάσημος δρόμος είχε ένα μάλλον κακόηχο όνομα, θα ζήσουμε την εποχή της Μπελ Επόκ και θα ζωντανέψουμε μια ολόκληρη εποχή μέσα από κείμενα και κινηματογραφικές ταινίες».
Στο διαδικτυακό περίπατο θα συμμετέχει η δημοσιογράφος Εμμανουέλα Νικολαΐδου που θα αναφερθεί στον θρυλικό “Απότσο” και τη μοναδική συλλογή από αφίσες, καθώς και η κυρία Λιλέτα Απότσου Θανοπούλου. Η Ζωζώ Λιδωρίκη θα μας μεταφέρει στο Κολωνάκι της Μπελ Επόκ και στο ιστορικό σπίτι της οικογένειας Λιδωρίκη. Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος.
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να αναζητήσουν στη ηλεκτρονική διεύθυνση του Μουσείου: http://www.ekedisy.gr/laos-kai-kolonaki-diadiktyakos-peripatos-stin-emvl…
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, 09:40