Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής στον Μόλυβο

29


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 22:27

Πραγματοποιείται για ακόμα ένα καλοκαίρι το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου, που εφέτος έχει το θέμα «Γένεσις». Το Φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί την Κυριακή εντάσσεται στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.


Γιατί «Γένεσις»; «Η γένεση μιας νέας ταυτότητας, ενός νέου εαυτού, με ελπίδες ανανεωμένες και μια νέα κατεύθυνση στη ζωή. Μαζί καινούριες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες που χρειάζεται να εξερευνήσουμε. Από αυτό το μονοπάτι θα θέλαμε να ξεκινήσουμε μουσικά το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου. Ανυπομονούμε! εξηγούν η Δανάη & η Κυβέλη Ντέρκεν, καλλιτεχνικές διευθύντριες ΔιΦεΜΜ.


Ήδη 27 ταλαντούχοι και βραβευμένοι σολίστ, ανήσυχοι μουσικοί ερμηνευτές, έχουν έρθει στον Μόλυβο, από διάφορα μέρη του κόσμου, ειδικά για το Φεστιβάλ παραθέτοντας την δική τους προσέγγιση στο θέμα.

Ένα εργαστήρι για εικαστικούς έως και τις 30 Αυγούστου

Παράλληλα το φεστιβάλ συνδιαλέγεται με την Στέγη Τεχνών Τρύφων –Tryfon Art Residency, ένα χώρο που στόχο έχει να λειτουργήσει ως εργαστήρι για εικαστικούς, συνθέτες μουσικής και συγγραφείς που φιλοξενούνται για συγκεκριμένο διάστημα προκειμένου να εμπνευστούν καλλιτεχνικά και να έρθουν σε επαφή με το νησί και τους ανθρώπους του.Οι καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν έργα με βάση τη θεματική «Γένεσις». Το αποτέλεσμα της δουλειάς τους θα παρουσιαστεί έως τις 30 Αυγούστου στην Στέγη. Την έκθεση επιμελούνται η Βικτώρια Φασιανού και ο συνιδρυτής του Φεστιβάλ Δημήτρης Τρύφων.
Το 4ο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο του Άγκντερ Νορβηγίας συμβάλλουν με την ευγενική τους υποστήριξη, στην πραγματοποίηση του Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου.

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στηρίζει με δωρεά εφέτος το Φεστιβάλ. Πολύτιμος συνεργάτης του φεστιβάλ είναι το δίκτυο The Οther Αegean και ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου.Το Φεστιβάλ ευχαριστεί επίσης τη Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας.Το πρόγραμμα του τριημέρου


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 22:27

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ