Ενημέρωση πολιτικών συντακτών απο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα (22-10-2019)

0
229


Καλημέρα σε όλες και όλους.
Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Όπως γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, το πρώτο που έγινε με τη συμμετοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργού της Ελλάδας, ασχολήθηκε με μία σειρά από ζητήματα αιχμής. Τέτοια ζητήματα είναι η νέα συμφωνία για το Brexit, ο ευρωπαϊκός Προϋπολογισμός, η τουρκική εισβολή στη Συρία, οι παραβιάσεις της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τα θέματα διεύρυνσης προς τα Δυτικά Βαλκάνια.
Στη διάρκεια του Συμβουλίου, ο Πρωθυπουργός απέδειξε ότι η Ελλάδα συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες συζητήσεις που την αφορούν, ως ισότιμο μέλος της Ένωσης, με ξεκάθαρες θέσεις και αυτοπεποίθηση. Θέτει ευθέως ζητήματα αιχμής, καταθέτει προτάσεις και επισημαίνει τις υποχρεώσεις της Ε.Ε., στη βάση των κοινών αρχών.
Σε ό,τι αφορά τη Συρία, υπήρξε ομόφωνη καταδίκη της τουρκικής επέμβασης και έκκληση για οριστική κατάπαυση του πυρός. Άλλωστε, τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ε.Ε., είχαμε επισημάνει, από την πρώτη στιγμή, την αντίθεσή μας και τους κινδύνους που δημιουργούνται.
Σε ό,τι αφορά τις τουρκικές παραβιάσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρωθυπουργός κατάφερε να ενσωματωθούν, στο κείμενο των Συμπερασμάτων, οι θέσεις της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Υπήρξε επικύρωση των συμπερασμάτων του Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών, όπου προσδιορίστηκε, με μεγαλύτερη σαφήνεια, το πλαίσιο των κυρώσεων για φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις εντός των χωρικών υδάτων και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό-προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε επιτακτικά την ανάγκη, η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίξει, έμπρακτα, τις χώρες που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες πιέσεις μεταναστευτικών- προσφυγικών ροών. Επισήμανε την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, εξηγώντας ποιες πρωτοβουλίες αναλαμβάνουμε και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της Ε.Ε. για υποστήριξη και αλληλεγγύη. Υπογράμμισε -και είναι θετικό που συμφώνησε και η νέα Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κυρία Von der Leyen- ότι πρέπει να θέσουμε, ως πρώτη προτεραιότητα, την αναμόρφωση του συστήματος του Δουβλίνου και την ανάγκη λειτουργίας ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού ασύλου.
Επανέλαβε ότι η πολιτική ορισμένων χωρών, που δεν θέλουν να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε επιμερισμό του προβλήματος είναι απαράδεκτη. Δεν μπορεί να κάποιοι να επωφελούνται από ευνοϊκές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ζώνη του Σένγκεν και ταυτόχρονα να μην δέχονται καμιά συμμετοχή στον επιμερισμό των βαρών. Ύστερα από δική του επιμονή, υπήρξε, στο κείμενο των Συμπερασμάτων, αναγνώριση της ανάγκης επιμερισμού των βαρών.
Ο. κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη εκπόνησης ενός σχεδίου Β, για την περίπτωση που ξαναβρεθούμε αντιμέτωποι με ροές, οι οποίες δεν είναι διαχειρίσιμες. Έστειλε, ταυτόχρονα, ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Αφού αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κυβέρνηση για τη μείωση των ροών και την αύξηση των επιστροφών, έσπευσε να διαμηνύσει προς τους οικονομικούς μετανάστες, που δεν δικαιούνται άσυλο, ότι εάν δώσουν τα λεφτά τους σε διακινητές – ελπίζοντας πως θα περάσουν μόνιμα στην Ευρώπη- στο τέλος θα τα χάσουν. Διότι, ακόμα και εάν έρθουν στην Ελλάδα, εφόσον δεν δικαιούνται άσυλο, θα γυρίσουν πίσω στην Τουρκία. Θέλουμε να ξέρουν, δηλαδή, ότι δεν μπορούν πια να έρχονται εδώ και να κάνουν αίτηση ασύλου, με την ελπίδα ότι θα παραμείνουν στη χώρα μας για πάντα, όπως συνέβαινε με την προηγούμενη Κυβέρνηση.

Σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης
Όπως γνωρίζετε, βρίσκεται, ήδη, στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί εντός της εβδομάδας, το αναπτυξιακό νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα».
Κατατέθηκε στη Βουλή χθες βράδυ και το νομοσχέδιο «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», για την επίσπευση των διαδικασιών και την αυστηροποίηση των όρων που αφορούν στη χορήγηση ασύλου.
Σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για τη δυνατότητα των εκτός της χώρας εκλογέων να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με εκπροσώπους των κομμάτων, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη. Σήμερα, στις επτά το απόγευμα, θα γίνει η Τρίτη, κατά σειρά, συνάντηση. Επαναλαμβάνουμε ότι κόκκινη γραμμή για την Κυβέρνηση, είναι ο σεβασμός της συνταγματικής αρχής για την ισοτιμία της ψήφου των Ελλήνων εκλογέων, όπου κι αν διαμένουν. Εδώ και δεκαετίες, το πολιτικό σύστημα δεν κατάφερε να κάνει πράξη το πνεύμα και το γράμμα του Συντάγματος, για άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων του εξωτερικού, εγγεγραμμένων στους εκλογικούς καταλόγους. Ελπίζουμε, απόψε, να γίνει αυτό πράξη, μετά την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού. Θα πρόκειται για ιστορική στιγμή. Και κορυφαία πράξη συναίνεσης του πολιτικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού
Σε λίγη ώρα, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στη Θεσσαλονίκη, όπου, στις 15:00, θα έχει σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς στο Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης. Θα πρόκειται για μια σύσκεψη εργασίας, για την προώθηση όλων των έργων υποδομών και των λοιπών μεγάλων θεμάτων, που απασχολούν τη Βόρεια Ελλάδα. Επίσης, θα γίνει ειδική αναφορά στον ΟΑΣΘ. Όπως ξέρετε, παραλάβαμε 215 λεωφορεία να λειτουργούν, σε μια πόλη που χρειάζεται 500. Το σύστημα συντήρησης σε κατάρρευση, τα έσοδα από τους χρήστες στο 50%, από αυτά που αφήσαμε το 2014, και μια κρατικοποίηση που άφησε τη Θεσσαλονίκη με συγκοινωνία τριτοκοσμικού χαρακτήρα. Σε δύο μήνες ανατάξαμε πάνω από 100 οχήματα και η εξυπηρέτηση βελτιώθηκε σημαντικά. Επιπλέον, οργανώσαμε μια βαθιά θεσμική και επιχειρησιακή αλλαγή, υπογράφοντας με τα ΚΤΕΛ μια συμφωνία, που από Ιανουάριο του 2020 θα προσθέσει ακόμα 120 λεωφορεία στην πόλη και το νομό. Συνολικά, από 215 τον Αύγουστο, αυξάνονται, περίπου, σε 440 σε λιγότερο από έξι μήνες. Ο ΟΑΣΘ, θα συγκεντρωθεί στην μητροπολιτική ζώνη αυξάνοντας, ακόμα περισσότερο, τις συχνότητες και την εξυπηρέτηση. Στη πράξη αποδείξαμε, επίσης, ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις συγκοινωνίες, μπορεί να λύσει γρήγορα προβλήματα που φαίνονται αξεπέραστα. Αυτό που έγινε στη Θεσσαλονίκη -περίπου το 1/3 του περιφερειακού έργου στα ΚΤΕΛ- θα εκτελεστεί με ένα κόστος 1,46 ευρώ το χιλιόμετρο, αντί για περίπου 4 ευρώ το χιλιόμετρο, από τον ΟΑΣΘ. Βελτιώνουμε, λοιπόν, και την εξυπηρέτηση των πολιτών και μειώνουμε το κόστος της συγκοινωνίας.
Αμέσως μετά από αυτή τη σύσκεψη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Mπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Στις 20:00, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο της φετινής διοργάνωσης του «Συμποσίου της Θεσσαλονίκης», με τίτλο «Κυβερνώντας σε εποχές ακυβερνησίας», στο ξενοδοχείο Hyatt.
Αύριο Τετάρτη, ο Πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της κυβερνητικής πολιτικής και τους άξονες της στρατηγικής του, σε ομιλία στο πλαίσιο της «23ης Συζήτησης Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση», που διοργανώνει ο Economist.
Στις 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου.
Στις 26 Οκτωβρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται και πάλι στη Θεσσαλονίκη, στις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης και τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου.
Σας ευχαριστώ και παρακαλώ για τις ερωτήσεις σας. Θα δεχθώ 3-4 ερωτήσεις, καθώς θα πρέπει να μεταβούμε στη Θεσσαλονίκη, σε λίγη ώρα.
Ν. ΑΡΜΕΝΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, μας είπατε για τα θέματα που συζητήθηκαν στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ωστόσο δεν αναφερθήκατε στο θέμα της διεύρυνσης. Και εκεί είχαμε ένα «όχι» από την πλευρά των Γάλλων, το οποίο φαίνεται ότι δημιουργεί διάφορα θέματα, όπως με τη διάσταση του erga omnes. Κατά πόσο δυσκολεύει, δηλαδή, το erga omnes αυτό το «όχι» των Γάλλων, από τη μία πλευρά και πόσο επηρεάζει τις δικές μας θέσεις και τα δικά μας συμφέροντα.
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Όπως ξέρετε, εμείς τασσόμαστε πάντα υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Είναι προς το συμφέρον και εκείνων και το δικό μας, να έχουν μια ευρωπαϊκή προοπτική και σταδιακά να οδηγούνται στην ένταξη στην Ε.Ε.. Το ζήτημα που μου θέτετε, όμως -αν κατάλαβα καλά- είναι ότι εμείς βάλαμε την υπογραφή μας σε μία συμφωνία μαζί με ένα άλλο κράτος, η τήρηση της οποίας -και μάλιστα σ’ ένα τόσο κομβικό θέμα, όπως η τήρηση της αρχής erga omnes- εξαρτάται από τη βούληση άλλων. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι έχουμε ακόμη μία πτυχή που αποδεικνύει αυτό που εμείς λέγαμε ότι αυτή η Συμφωνία είναι μια επιζήμια Συμφωνία. Επομένως, είναι ένα ακόμη ζήτημα, το οποίο θα πρέπει να δει όποιος βλέπει με κριτική διάθεση τη Συμφωνία των Πρεσπών και να καταλάβει την πολιτική τη δική μας, όταν λέμε ότι θέλουμε να βελτιώσουμε πτυχές αυτής της Συμφωνίας. Θα κάνουμε τα πάντα γι’ αυτό, στηρίζοντας, βέβαια, την ευρωπαϊκή προοπτική όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.
ΑΙΜ. ΠΕΡΔΙΚΑΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, θέλω να σας ρωτήσω για το ζήτημα που ανέκυψε με την προβολή μιας συγκεκριμένης κινηματογραφικής ταινίας. Σας εγκαλεί η Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι θέλετε να επανιδρύσετε στην ουσία, πίσω από αυτό το περιστατικό, ένα κράτος μιας σκληρής δεξιάς. Ισχύει κάτι τέτοιο; Τι συνέβη με το συγκεκριμένο περιστατικό;
ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Σ’ όλη την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση, επένδυσε σε ένα προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη που δεν υπάρχει. Προσπάθησε να κατασκευάσει ένα προφίλ νεοφιλελεύθερο, αναχρονιστικό και σε ορισμένες περιπτώσεις, ακροδεξιό. Όλη αυτή η προσπάθεια κατέρρευσε το βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Οι πολίτες έδωσαν ισχυρή αυτοδυναμία, με ένα ποσοστό 40% στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμπιστεύονται τον Κυριάκο Μητσοτάκη που ηγείται ενός Κεντροδεξιού λαϊκού κόμματος, όπως η Νέα Δημοκρατία, που αγκαλιάζει όλους τους προοδευτικούς πολίτες. Άρα, αυτό που βλέπουμε τις τελευταίες δύο μέρες από τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Τσίπρα, να προσπαθεί να επενδύσει στο ίδιο προφίλ, θα έχει την ίδια κατάληξη. Έπαιξε η Αξιωματική Αντιπολίτευση, αλλά «δεν της έκατσε το τζόκερ». Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης, η Αστυνομία κάνει τη δουλειά της, εφαρμόζοντας τους νόμους. Αν ο νόμος, που φέρει και την υπογραφή του κ. Ραγκούση, θα πρέπει να επανεξεταστεί, αυτό είναι ζήτημα της Βουλής.
ΕΙΡ. ΜΠΕΛΛΑ: Κύριε Εκπρόσωπε, θα αναφερθώ στο θέμα του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ, που ευαισθητοποίησε την κοινή γνώμη. Τελικά οδεύει προς τη Βοστώνη και ακούσαμε τον πατέρα να ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Υγείας. Δεδομένου ότι την προηγούμενη εβδομάδα ακούγαμε από την Κυβέρνηση ότι η θεραπεία αυτή δεν συνάδει επιστημονικά, τι άλλαξε τελικά και -από ό,τι διαπιστώνουμε- υπάρχει μια συμβολή της ελληνικής Κυβέρνησης σε αυτό το θέμα;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Η άποψη της Δημόσιας Διοίκησης και της Κυβέρνησης ήταν το ζήτημα ότι είναι επιστημονικό ιατρικό. Από εκεί και πέρα, είδαμε μια πρωτόγνωρη ανταπόκριση της ελληνικής κοινωνίας, μια ευαισθητοποίηση για τη στήριξη του μικρού παιδιού. Η στήριξη αυτή οδήγησε σε μια συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθμού χρημάτων. Εμείς, από πλευράς μας, χωρίς να το διαφημίζουμε, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, προκειμένου να γίνουν τρία πράγματα: Πρώτον, να μειωθεί το κόστος. Δεύτερον, να μπορέσει να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον ποσό για τη χρηματοδότηση των όποιων δαπανών. Και τρίτον, να εξασφαλίσουμε τη μετακίνηση με τον φθηνότερο δυνατό τρόπο του μικρού και της οικογένειάς του. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο πατέρας του παιδιού αναγνώρισε ότι κατανοεί τις απόψεις του Ανώτατου Υγειονομικού Συμβουλίου και με δική του ευθύνη αναλαμβάνει τη μετακίνηση, γιατί θέλει να κάνει το καλύτερο δυνατό για το παιδί του. Εμείς πάντα θα στεκόμαστε αρωγοί, γιατί -όπως έχουμε αποδείξει όλο το προηγούμενο διάστημα- η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται.

Γ. ΚΑΝΤΕΛΗΣ: Ξεκινά σήμερα η διαδικασία της προανακριτικής. Ο κ. Παπαγγελόπουλος, χθες, σε μια συνέντευξή του, προφανώς αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε ότι πρόκειται για μια σκευωρία που στήνει σε βάρος του η Κυβέρνηση. Ένα σχόλιο γι΄ αυτό. Και ένα σχόλιο για τη δήλωσή του ότι συνομιλούσε με κορυφαία της Νέας Δημοκρατίας όταν ήταν αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Δεν θα ήθελα να κάνω κάποιο σχόλιο αυτή τη στιγμή. Η συζήτηση βρίσκεται στο επίπεδο της Βουλής, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης. Θα δούμε αυτά τα οποία είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος και όλα όσα ζήτησε πώς θα τα αξιολογήσει η Επιτροπή. Και όταν θα έχουμε περισσότερα στοιχεία, αφού υπάρξει το πόρισμα της Επιτροπής θα μπορούμε να το σχολιάσουμε. Δεν θα ήθελα, αυτή τη στιγμή, η Κυβέρνηση να μπει στο έργο της Βουλής και της προκαταρκτικής διαδικασίας.

ΣΠ. ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ο εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ -ο οποίος μάλιστα πρόσκειται στη δική σας συνδικαλιστική Παράταξη στη ΔΑΚΕ, ζητά την κατάργηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων. Θα ήθελα ένα σχόλιο επ΄ αυτού.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Ο συγκεκριμένος Πρόεδρος μπορεί να προέρχεται από τη ΔΑΚΕ, αλλά μιλούσε εξ ονόματος της ΟΛΜΕ. Η θέση της ΟΛΜΕ για τα θέματα αυτά, είναι πάγια και γνωστή. Εμείς δεν σχολιάζουμε τη στάση συνδικαλιστικών οργανώσεων. Μπορεί να εκφράζουν ελεύθερα όποια άποψη θέλουν. Αυτό που εμείς κάνουμε, είναι να προχωρούμε με αποφασιστικότητα στην ενίσχυση των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, όπως ήταν και προεκλογική μας δέσμευση. Όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει αυτό, σας παραπέμπω στη χθεσινή δήλωση της κυρίας Κεραμέως.

Ν. ΑΝΑΝΙΑΔΗΣ: Θα σας κάνω ένα, θα λέγαμε, χαμηλού πολιτικού, ερώτημα. Ρωτηθήκατε την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχέση με την επιλογή των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, να επιβάλουν τέλη σε διαδικτυακές και από το ΑΤΜ συναλλαγές, την ώρα που οι τράπεζες οι ίδιες και η Κυβέρνηση, όπως είπατε, προωθεί και παρωθεί τους πολίτες -ορθώς κατά τη γνώμη μου- σε διαδικτυακές, ιντερνετικές εν πάση περιπτώσει, επιλογές. Θέλω την άποψή σας και τι θα κάνετε με αυτό. Υπάρχει και μια ερώτηση ενός ευρωβουλευτή, αν δεν κάνω λάθος, του κ. Ανδρουλάκη, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού. Πώς το αντιμετωπίζετε;

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Εμείς, όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα, προωθούμε τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, γιατί πιστεύουμε ότι αυτό είναι προς όφελος και των καταναλωτών και της ελληνικής οικονομίας, γιατί περιορίζει τη φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. Όταν διευρύνεται ο όγκος των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τότε το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες πέφτει. Επομένως, περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις. Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, να είστε βέβαιος ότι θα τις δείτε. μέσα στις επόμενες δύο-τρεις μέρες.

ΑΠ. ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, έχει έρθει τις τελευταίες ημέρες πάλι στο προσκήνιο μια συζήτηση για το 2015, το πρώτο εξάμηνο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω, εάν ενισχύει η θέση -που ήταν και προεκλογική, της Νέας Δημοκρατίας- ότι πρέπει να υπάρξει μια Εξεταστική Επιτροπή για το τι έγινε εκείνη την περίοδο. Και, επίσης, πώς θα τοποθετηθεί η Κυβέρνηση στην πρόταση, που υπάρχει από το ΚΙΝ.ΑΛ, για μια Εξεταστική από την περίοδο μετά την ΟΝΕ μέχρι σήμερα.

ΣΤ. ΠΕΤΣΑΣ: Εμείς κρατάμε ανοιχτές όλες τις επιλογές για να δούμε τι θα γίνει στην πορεία. Δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας να εξετάσουμε όλα τα θέματα, εφόσον έρχονται στην πορεία και νέα στοιχεία. Το νέο στοιχείο που προέκυψε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν ήταν οι συνομιλίες του κ. Πούτιν με τον κ. Ολάντ, αλλά η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι σκέφτεται και αυτός να γράψει ένα βιβλίο για να μας πει τι έγινε, με διευθύνσεις και ονόματα. Το περιμένουμε.

Σας ευχαριστώ.



Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here