Υλικά 2 κουτιά κρέμα γάλακτος (1 μεγάλη 280 ml και 1 μικρή 140ml) 100 ml πλήρες γάλα 1 βανίλια 5 κρόκοι αυγών 50 γρ. ζάχαρη άχνη, συν επιπλέον για την επικάλυψη Εκτέλεση Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετήστε τέσσερα φορμάκια των 175 ml σε μια μεγάλη βαθιά φόρμα για κέικ. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος σε μία μεσαία κατσαρόλα μαζί με το γάλα. Τοποθετήστε το λοβό βανίλιας σε μια σανίδα και κόψτε τον κατά μήκος στη μέση με ένα κοφτερό μαχαίρι για να τον χωρίσετε στα δύο. Χρησιμοποιήστε την άκρη του μαχαιριού για να ξύσετε τη βανίλια και ρίξτε τη μέσα στο μείγμα. Αφήστε στην άκρη. Βάλτε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε τα για 1 λεπτό με ένα ηλεκτρικό μίξερ χειρός μέχρι να αποκτήσουν ανοιχτότερο χρώμα και να αφρατέψουν λίγο. Βάλτε την κατσαρόλα με την κρέμα γάλακτος σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει σχεδόν βράση. Μόλις δείτε φυσαλίδες να εμφανίζονται γύρω […]
Διαβάστε όλο το άρθρο