Η γιαγιά με τη μεγαλύτερη συλλογη βασιλικών αναμνηστικών

0
58


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 09:58

Η Γιαν Χούγκο δεν έχει ανακηρυχθεί τυχαία «η βασίλισσα με τη μεγαλύτερη συλλογή αναμνηστικών της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Αυστραλία». Υπολογίζεται ότι διαθέτει πάνω από 10.000 αναμνηστικά. Μια συλλογή που σκοπεύει να αυξήσει με αφορμή τον πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας τον επόμενο μήνα.
 
«Μεγαλειοτάτη, ελπίζω να έχετε μια υπέροχη γιορτή για το Ιωβηλαίο σας και ελπίζω να είστε για πολλά-πολλά ακόμη χρόνια Βασίλισσά μας, γιατί όλοι σας αγαπάμε», δήλωσε η Χούγκο από το σαλόνι της στο Nulkaba, περίπου 120 χιλιόμετρα βόρεια του Σίδνεϊ.
 
Σύμφωνα με το «Reuters», ξεκίνησε το 1981 με ένα συλλεκτικό νόμισμα για τον εορτασμό του πριγκιπικού γάμου του Καρόλου και της Νταϊάνα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής αφορά τη βασίλισσα Ελισάβετ με πάνω από 2.500 κομμάτια αφιερωμένα σε αυτήν.
 
Τα πορτρέτα των Βρετανών βασιλικών μελών ξεπροβάλλουν από κάθε είδους σουβενίρ όπως πορσελάνινα πιάτα, κούπες, τσαγιέρες έχοντας γεμίσει τα ντουλάπια του σπιτιού της μαζί με κούκλες και αγαλματίδια της βασίλισσας και των κόργκι της.
 
Τώρα που έχει συνταξιοδοτηθεί από τη δουλειά της στο λιανικό εμπόριο και περνάει τον χρόνο της φροντίζοντας τα εγγόνια η Χούγκο αναφέρει ότι θαυμάζει την αφοσίωση της Ελισάβετ στα βασιλικά της καθήκοντα.
 
«Έχει μια υπέροχη “δουλειά”. Πόσους ανθρώπους ξέρετε (που) είναι στην ίδια δουλειά για πάνω από 70 χρόνια και πρέπει να κάνουν κάποια υπηρεσία κάθε μέρα; Νομίζω ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρες σε αυτά τα 70 χρόνια που ήταν πολύ άρρωστη και δεν έκανε κάτι», δήλωσε η Χούγκο.
 
Συνάντησε τον αγαπημένο της πρίγκιπα Ουίλιαμ και τη δούκισσα του Κέιμπριτζ Κάθριν όταν επισκέφθηκαν την Αυστραλία, καθώς και τον πρίγκιπα Κάρολο με τη δούκισσα της Κορνουάλης, ενώ δεν έχει συναντήσει ποτέ τη βασίλισσα, καθώς σε μια από τις επισκέψεις της Ελισάβετ στην Αυστραλία, δεν μπόρεσε να πάρει άδεια.
 
Ερωτηθείσα για τη συλλογή της, η Χούγκο είπε ότι «οι γαμπροί της θεωρούν ότι θα έπρεπε να είναι φυλαγμένη κάπου. Στις γιορτινές μέρες τους αρέσει να τη βλέπουν, ενώ τα εγγόνια μου την έχουν ήδη μοιράσει».
 
Σημειώνεται ότι βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει 70 χρόνια στον θρόνο και το πλατινένιο ιωβηλαίο αποτελεί έμπνευση για τους εμπόρους. Η γιορτή του «Platinum Jubilee» θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου σε μια τετραήμερη αργία, που θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις κονσέρτα και πάρτι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 26 Μαΐου 2022, 09:59

Πηγή