Η Δήμητρα Γαλάνη στο Αίγιο

33


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:08

H ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. παρουσιάζει τη σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη μαζί με δύο από τους καλύτερους μουσικούς της νέας γενιάς της ελληνικής μουσικής σκηνής.


Τον Θωμά Κωνσταντίνου, μεγάλο δεξιοτέχνη στο ούτι και στα παραδοσιακά όργανα και τον εξαιρετικό τζαζίστα πιανίστα Σπύρο Μάνεση, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018, στις 9 το βράδυ στο δημοτικό κινηματοθέατρο «Απόλλων».


Μαζί οι τρεις φτιάχνουν μια παράσταση – αγκαλιά, με τραγούδια με επιρροές από την Ανατολή και την Δύση. Δύο αντιπροσωπευτικά όργανα εκπροσωπούν την κάθε «Σχολή». Το ούτι και το πιάνο. Και στη μέση, ως συνδετικός κρίκος, η χαρισματική φωνή της Δήμητρας Γαλάνη. Μιας ερμηνεύτριας που χρόνια τώρα ισορροπεί με τη φωνή της ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς, συνειδητά, με σεβασμό στη μνήμη, εμπιστοσύνη στο ταλέντο των νέων και αίσθηση του μέτρου.

Η παράσταση που παρουσιάζουν οι τρεις τους «γεφυρώνει» τις αντιθέσεις αυτών των δύο μουσικών κόσμων που αν και δείχνουν να είναι σε απόσταση ήταν πάντα κοντά ανταλλάσσοντας στοιχεία και ιδέες. Με τον τρόπο της μουσικής η Γαλάνη και οι ταλαντούχοι μουσικοί που τη συνοδεύουν αναδεικνύουν αριστοτεχνικά τις διαφορές και τις ομοιότητες, και φωτίζουν το κοινό μονοπάτι πάνω στο οποίο πορεύεται η Τέχνη. Τα τραγούδια που έχουν επιλέξει είναι αγαπημένα τραγούδια μεγάλης αντοχής στον χρόνο τα οποία παρουσιάζουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Τραγούδια που αγκαλιάζουν το κοινό το οποίο συμμετέχει.
Δήμητρα Γαλάνη live

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

Δημοτικό κινηματοθέατρο Απόλλων
Εισιτήρια: 15 €

Eιδικές κατηγορίες: 12€
Προπώληση:

Σύγχρονη Σκέψη (Aιγιο)
Ρεζέρβα (Αίγιο)
Discover Bookstore (Πάτρα)
ticketservices.gr
Public


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018, 12:09

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ