Η Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο

0
435


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 14:58

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως για την παραχώρηση του Ηρωδείου τον Σεπτέμβριο σε μια σειρά εκδηλώσεων, με την παράσταση της Μόνικα Μπελούτσι ως Μαρίας Κάλλας να αποτελεί την πιο πολυσυζητημένη και να κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας.

Η Μόνικα Μπελούτσι, έχοντας κατακτήσει τις πασαρέλες κορυφαίων οίκων μόδας και έχοντας πρωταγωνιστήσει σε μεγάλες κινηματογραφικές ταινίες, αυτή τη φορά επιχειρεί ένα δύσκολο καλλιτεχνικό εγχείρημα. Θα παρουσιάσει στη σκηνή του Ηρωδείου στις 21 Σεπτεμβρίου έναν μονόλογο βασισμένο σε αδημοσίευτες επιστολές της Μαρίας Κάλλας.

Αυτή είναι μία από τις 21 παραγωγές που ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, από το σύνολο των 30 προτάσεων που υποβλήθηκαν, κόντρα στους φόβους για την απώλεια σημαντικών εσόδων λόγω των μέτρων που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας για τον κορωνοϊό. Είναι χαρακτηριστικό ότι, πριν ξεσπάσει η πανδημία, ενδιαφέρον για να εξασφαλίσουν τη σκηνή του Ηρωδείου είχαν εκδηλώσει 80 παραγωγές ελληνικών και διεθνών προδιαγραφών. Βέβαια η πλειοψηφία αποσύρθηκε, αφού ακόμη και οι τεράστιες δυσκολίες στη μετακίνηση από το εξωτερικό κάνουν απαγορευτικές αυτές τις παραγωγές. Επίσης είναι σημαντικό ότι με τα έξοδα να παραμένουν σχεδόν τα ίδια, οι θέσεις που μπορούν να διαθέσουν στο Ηρώδειο ανέρχονται περίπου στο 1/3 αυτών που προσφέρονταν τις περασμένες χρονιές.

Έτσι, θα δούμε την ειδικά προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις αλλά και στα μηνύματα που έφερε η πανδημία παράσταση των Tiger Lillies, που έχουν πιστό κοινό στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες.

Αλλά και οι συναυλίες επίσης παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον για το κοινό: σύμπραξη της σοπράνο Σόνιας Θεοδωρίδου με τον Σάκη Ρουβά (έχουν βρεθεί ξανά στη σκηνή πριν από περίπου πέντε χρόνια με μεγάλη επιτυχία), η «Όμορφη Πόλη» του Μίκη Θεοδωράκη, μεγάλη συναυλία αφιέρωμα στη Μαρινέλλα, που θα έχει πλάι της τον Σταύρο Ξαρχάκο, την Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τον Μάριο Φραγκούλη.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα ενώσει τη συμφωνική μουσική με τη ροκ στο «Classic Rock IV», η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης θα εμφανιστεί με σολίστ τον Γεφίμ Μπρόνφαμ, ενώ παραστάσεις χορού θα παρουσιάσουν μεταξύ άλλων τα μπαλέτα Μπολσόι και Μαριίνσκι.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020, 14:58

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here