Η Ρένα Βουτσινά και οι ρόλοι της Γαρουφαλλιάς και της Δεβόρα που την καθιέρωσαν

20


Την τελευταία της πνοή άφησε την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, η ηθοποιός Ρένα Βουτσινά, η οποία τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν στην εντατική με βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η Ρένα Βουτσινά, υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Βάσο Ανδριανό, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1999 όταν έπεσε από την ταράτσα του σπιτιού τους. Μαζί, το 1981 έφεραν στη ζωή την κόρη τους Ναστάζια. 

Η Ρένα Βουτσινά από το 1979 έως το 1981 πρωταγωνιστούσε στο σίριαλ της ΥΕΝΕΔ «Μεθοριακός Σταθμός» κρατώντας τον ρόλο της Γαρουφαλλιάς που ήταν ερωτευμένη με τον γεωπόνο Αλέξη. Στον ρόλο του Αλέξη ο σύντροφος της ζωή της Βάσος Ανδριανός. 

Το σίριαλ γνώρισε τεράστια επιτυχία και η Ρένα Βουτσινά μεγάλες δόξες. 

Εκτός από το σίριαλ «Μεθοριακός Σταθμός», την ίδια εποχή η Ρένα Βουτσινά έπαιζε και στη σειρά «Εκείνες και Εγώ» με πρωταγωνιστή τότε τον Λάμπρο Κωνσταντάρα (τη δεκαετία του ’90 έγινε remake της σειράς με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Μπέζο). Η Ρένα Βουτσινά έκανε τη Δεβόρα, βοηθό του Ζάχου Δόγκανου, η οποία υποτίθεται ότι ήταν Aφροαμερικανίδα και η ηθοποιός για τις ανάγκες του ρόλου βαφόταν. Ο συγκεκριμένος ρόλος έκανε τη Ρένα Βουτσινά σούπερ σταρ. 

Η Ρένα Βουτσινά έπαιξε και σε ελληνικές ταινίες, κρατώντας, όμως, μικρότερους ρόλους. Σημαντικότερη δουλειά της έκτοτε η συμμετοχή της στην ταινία «Υποψήφιοι Βουλευτές και βουλευτίνες» του 1980, ως Αφροαμερικανίδα Ντόροθι. Δύο χρόνια μετά έκανε ένα γκεστ στη σειρά «Ορκιστείτε Παρακαλώ» και στη συνέχεια αποσύρθηκε και από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έκανε μόνο κάποιες επιλεκτικές δουλειές στο θέατρο. 

Μετά την τραγωδία με τον σύζυγό της το 1999 όταν έπεσε και σκοτώθηκε από τη βεράντα του σπιτιού τους, η Ρένα Βουτσινά δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημοσίως.

Ποια ήταν η Ρένα ΒουτσινάΗ Ρένα Βουτσινά γεννήθηκε το 1943 στην Κεφαλονιά και ήταν σύζυγος του Βάσου Αδριανού (1943-1999) με τον οποίο απέκτησε μια κόρη. 20 χρόνια πριν είχε προκαλέσει σοκ η πτώση του συζύγου της, Βάσου Ανδριανού από τη βεράντα του σπιτιού τους, ενώ μέσα βρισκόταν εκείνη μαζί με την κόρη τους. 

Σπούδασε υποκριτική στη δραματική σχολή του  Κωστή Μιχαηλίδη όπου αποφοίτησε το 1963.  Η πρώτη της επαγγελματική εμφάνιση έγινε με τον θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου το 1965 με το Ξύπνα, Βασίλη  του Δημήτρη Ψαθά.  Στην τηλεόραση συμπρωταγωνίστησε στις τηλεοπτικές σειρές Πάτερ φαμίλιας (1972), Μεθοριακός Σταθμός (1974), Εκείνες και Εγώ (1976).Η Ρένα Βουτσινά υπήρξε συγγρφέας πολλών βιβλίων κυρίως με λαογραγικό και σατιρικό περιεχόμενο. Ταινίες στις οποίες συμμετείχε:

Από τα Ιεροσόλυμα με αγάπη (1967)
Ανοιχτή επιστολή (1968)
Της ζήλειας τα καμώματα (1971)
Ο Φαφλατάς (1971)

Αγάπη μου παλιόγρια (1972)
Τι 30… τι 40… τι 50… (1972)
Υποψήφιοι βουλευτές και βουλευτίνες (1980)

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ