Η σημασία των εσωτερικών links

0
93
Η σημασία των εσωτερικών links

Η σημασία των εσωτερικών links.

Οι υπερσύνδεσμοι (links) συνδέουν εσωτερικά τις ιστοσελίδες και καθιστούν δυνατή την πλοήγηση του χρήστη γρήγορα. Όντας ένα σημαντικό μέρος του διαδικτύου και οποιουδήποτε διαδικτυακού τόπου, παίζουν φυσικά ρόλο ακόμη και στη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων για τις μηχανές αναζήτησης.

Δείτε πώς αυτοί επηρεάζουν το SEO:

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι καθιστούν τον ιστότοπό σας εύκολο στη χρήση για το κοινό.

Εκτός κι αν ο ιστότοπός σας είναι μόνο μια σελίδα. Σε κάθε άλλη περίπτωση πρέπει να έχει εσωτερικούς συνδέσμους για να εξασφαλίσετε μια γρήγορη πλοήγηση στην ιστοσελίδα μεταξύ των εσωτερικών σελίδων που πρόκειται να επισκεφθούν οι χρήστες. Μια κακώς σχεδιασμένη εσωτερική σύνδεση μπορεί να επιφέρει την καταστροφή για τους στόχους της επιχείρησής σας. Η έλλειψη μιας θα τους καταστήσει εντελώς αδύνατους. Έτσι, σχεδιάστε το “ταξίδι” του χρήστη στο domain σας.

Κανόνας: Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να μεταβείτε από οποιαδήποτε σελίδα σε οποιαδήποτε άλλη σελίδα με τρία κλικ ή λιγότερα.

Η σημασία των εσωτερικών links

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι καθιστούν τις σελίδες του ιστότοπού σας ορατές στις μηχανές αναζήτησης.

Οι σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται από τις μηχανές αναζήτησης για την ανίχνευση και την ευρετηρίαση σελίδων. Αυτό ισχύει και για τους εσωτερικούς αλλά και για τους συνδέσμους μεταξύ ιστοσελίδων. Μια σελίδα χωρίς συνδέσμους που να οδηγούν σε αυτή δεν θα εμφανιστεί υψηλά, ούτε θα έχει καλή κατάταξη στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Με λίγες αξιοσημείωτες εξαιρέσεις όπως το robots.txt, δε θα πρέπει να υπάρχουν μη συνδεδεμένες (ή συνδεδεμένες με μια ετικέτα “nofollow”) σελίδες στον ιστότοπό σας.

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι μεταφέρουν κύρος και δίνουν υπόσταση στις εσωτερικές σελίδες.

Το κύρος μιας σελίδας καθορίζεται από τις μηχανές αναζήτησης με βάση το πόσο καλά έχει βελτιστοποιηθεί. Όταν μια σελίδα με υψηλό κύρος συνδέεται με μια διαφορετική σελίδα, προκαλεί την αύξηση του κύρους της τελευταίας. Και μπορεί αυτή να εμφανιστεί υψηλότερα στα αποτελέσματα αναζήτησης για τις λέξεις-κλειδιά της. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιλέξετε την καλύτερη σελίδα σας και να τη συνδέσετε με κάθε άλλη: όσο περισσότεροι εξερχόμενοι σύνδεσμοι από μία σελίδα, τόσο λιγότερο κύρος περνάει αυτή ξεχωριστά. Μια καλά σχεδιασμένη ιστοσελίδα διαθέτει εσωτερικές δομές σύνδεσης και εξασφαλίζει ότι κάθε σημαντική σελίδα θα λάβει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνδεσιμότητα.

Μπορείτε να ελέγξετε το κύρος όλων των σελίδων σας με τα ειδικά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες digital agency. Είναι σημαντικό να έχετε εικόνα για το επίπεδο κύρους ολόκληρου του ιστότοπου σας.

Τα κείμενα “άγκυρα” εσωτερικών συνδέσμων βοηθούν τις σελίδες να ταξινομηθούν.

Όταν οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης σαρώνουν συνδέσμους, συνδέουν τα κείμενά “άγκυρα” με τις συνδεδεμένες σελίδες, καθιστώντας τα αποτελεσματικά σε λέξεις-κλειδιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να αποφύγετε να χρησιμοποιείτε γενικά και μη σχετικά με το περιεχόμενο κείμενα άγκυρα. Όπως το “κάντε κλικ εδώ” στους δικούς σας εσωτερικούς συνδέσμους, γιατί θα τα κάνει λιγότερο αποτελεσματικά από άποψη SEO.

Η σημασία των εσωτερικών links

Ελέγξτε όλα τα κείμενα άγκυρα με τα εργαλεία που διαθέτει μια εταιρεία digital marketing. Μπορούν να εντοπίσουν ακόμη και συνδέσμους χωρίς κανένα κείμενο μέσα σε αυτά – αυτό είναι σίγουρα κάτι που χρειάζεται βελτίωση.

Ίσως μπείτε στον πειρασμό να γεμίσετε τις σελίδες σας με πολλούς εσωτερικούς συνδέσμους. Με κείμενα άγκυρα γεμάτα με λέξεις-κλειδιά. Να γνωρίζετε ότι η Google δεν συμπαθεί τους webmasters που προσπαθούν να κοροϊδέψουν το SEO. Οποιοσδήποτε μη φυσιολογικός σύνδεσμος, εσωτερικός ή άλλος, θα προκαλέσει χειροκίνητες ενέργειες από την Google και αυτό θα προκαλέσει πτώση αντί για άνοδο.

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ η αντιγραφή και οποιαδήποτε χρήση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, φόρτωση (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά του περιεχομένου της ιστοσελίδας, -ακόμα και με αναφορά της πηγής με ενεργό σύνδεσμο-, χωρίς έγγραφη άδεια του εκδότη.