«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, πατριωτική & εθνικά ωφέλιμη – Ώρα να συγκροτήσουμε ένα δημοκρατικό & προοδευτικό μέτωπο»

0
274


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

• Eργαστήκαμε σκληρά, για να διασφαλίσουμε ότι στη Συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνονται όλες οι παράμετροι που εγγυώνται την εδώ & χρόνια διαμορφωμένη «εθνική γραμμή». Πιστεύω ότι τα καταφέραμε, όπως αποδεικνύεται από την συνταγματική αναθεώρηση που ολοκληρώθηκε προχθές στην πΓΔM.

• Η γειτονική χώρα απάλειψε από το Σύνταγμά της κάθε υποψία αλυτρωτισμού και οποιαδήποτε αναφορά σε μειονότητα. Στο νέο της Σύνταγμα δηλώνεται ρητά ότι η ιθαγένεια, όπως θα αναγράφεται στα ταξιδιωτικά έγγραφα, δεν καθορίζει, ούτε προκαταλαμβάνει την εθνότητα των πολιτών της.

• Αληθινός πατριωτισμός είναι να αγωνίζεσαι για να αναδείξεις την πατρίδα σου σε πρωταγωνίστρια δύναμη ειρήνης, συναδέλφωσης των λαών, οικονομικής και κοινωνικής προόδου, σ’ έναν κόσμο που αποσταθεροποιείται. Σε μια Ευρώπη που σκεπάζεται απ’το σκοτάδι της μισαλλοδοξίας.

• Εμείς, οι προοδευτικές κυβερνήσεις, έχουμε το θάρρος και τη δύναμη να περάσουμε τους λαούς μας από μια ιστορία αιώνων γεμάτη συγκρούσεις, σε μια νέα, ιστορική φάση ειρήνης, πολυμερούς συνεργασίας, συνανάπτυξης και ευρωπαϊκής προοπτικής.

• Να συγκροτήσουμε ένα ευρύ μέτωπο σε όλα τα επίπεδα: Στην Αυτοδιοίκηση, πάνω στο έδαφος της απλής αναλογικής, που ανοίγει το δρόμο για πλατιές προοδευτικές πλειοψηφίες, που θα φράξουν το δρόμο στο εξαμβλωματικό φλερτ της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής.

• Στις Ευρωεκλογές, για να συνεισφέρουμε στην οικοδόμηση μιας μεγάλης συμμαχίας της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, της Οικολογίας και της Σοσιαλδημοκρατίας που απεγκλωβίζεται από την αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο νεοφιλελεύθερο και συντηρητικό πλαίσιο στο νέο Ευρωκοινοβούλιο.

• Δίνουμε τη μεγάλη μάχη των εκλογών, για τη προοδευτική διακυβέρνηση της επόμενης μέρας στο τόπο. Για να διαφυλάξουμε την διέξοδο από την κρίση με κοινωνικό πρόσημο. Για να μην γυρίσει η χώρα μας στο παρελθόν της διαφθοράς, του εκμαυλισμού, της κατασπατάλησης των δημόσιων πόρων.

• Η ιστορία θα καταγράψει τις δυνάμεις της δημοκρατίας και της κοινωνικής προόδου που με τη συσπείρωσή τους θα αποτρέψουν την επιστροφή του σκοτεινού παρελθόντος και θα αγωνιστούν για να οικοδομήσουν ένα μέλλον προκοπής. Από αυτό το προσκλητήριο δεν δικαιούται να λείψει κανείς.

 

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]

 

 Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here