Η «Σχολή των Αθηνών» του Ραφαήλ και πάλι στο γαλλικό κοινοβούλιο

7


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, 11:59

Την αίθουσα της ολομέλειας στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση κοσμεί και πάλι ο συγκλονιστικός πίνακας του Ραφαήλ η «Σχολή των Αθηνών», με τον οποίο ο κορυφαίος ζωγράφος αποτίνει φόρο τιμής στους μεγαλύτερους στοχαστές της αρχαιότητας.

Οι Γάλλοι βουλευτές θα συνεδριάζουν εφεξής υπό τα βλέμματα των μεγάλων διανοητών που σημάδεψαν το ρου της Ιστορίας μετά την αποκατάσταση του αντιγράφου σε ταπισερί της νωπογραφίας του Ραφαήλ, ύψους 4 μέτρων και μήκους 9 μ.


#DirectAN La tapisserie de l’École d’Athènes a fait son grand retour dans l’hémicycle ! En cette rentrée parlementaire, les députés ne pourront plus ignorer qu’ils légifèrent sous le regard de Platon et d’Aristote. Merci aux restauratrices du @MNGBS pour ce magnifique travail ! pic.twitter.com/E91lDsGex3
— Richard Ferrand (@RichardFerrand) September 15, 2020

Ο Ιταλός καλλιτέχνης της Αναγεννησιακής Τέχνης, Ραφαήλ – που σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα πέθανε από μια ασθένεια «τύπου κορωνοϊού», απεικονίζεται στο αριστούργημα αυτό, που δημιούργησε μεταξύ των ετών 1510 και 1511 για τη διακόσμηση του Αποστολικού Παλατιού του Βατικανού. Αλλά ο στόχος του ήταν να αποτίσει φόρο τιμής στους φιλοσόφους της Αρχαιότητας και της Αναγέννησης που προσπάθησαν στο έργο τους να καταλάβουν τις αρχέγονες αιτίες του κάθε προβλήματος που αντιμετώπιζαν κατά το «γνώσης των πρώτων αιτιών» και πράγματι ο Αριστοτέλης φαίνεται να είναι το κεντρικό πρόσωπο στη νωπογραφία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020, 12:01Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ