Η τραγωδία του Ουάιλντ που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

148


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 09:03

Η μονόπρακτη τραγωδία του Όσκαρ Ουάιλντ, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και απαγορεύτηκε στην πουριτανική Αγγλία του 19ου αιώνα, το σκοτεινό ποίημα για τη σαρωτική δύναμη του ανεκπλήρωτου πόθου που μπορεί να γεννήσει τέρατα. Η βιβλική ιστορία της Σαλώμης, που χόρεψε μπροστά στον πατριό της Ηρώδη τον «χορό των 7 πέπλων» και ζήτησε ως αντάλλαγμα την κεφαλή του Ιωάννη «επί πίνακι», στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ μετατρέπεται σε μια ακραία ιστορία εμμονής και σύγκρουσης κάτω από το πάλλευκο, αμείλικτο φως της Σελήνης.
 

Η παράσταση με τη σκηνοθετική υπογραφή της Λίλλυς Μελεμέ και τη μετάφραση του Δημήτρη Μαυρικίου θα παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00, στο θέατρο Άλφα Ιδέα για 20 παραστάσεις. Στον ρόλο της Σαλώμης η Μυρτώ Γκόνη, του Ηρώδη ο Νίκος Αλεξίου, της Ηρωδιάδας η Εύα Κεχαγιά, του Ιωχανάν ο Βαγγέλης Στρατηγάκος και φρουροί-νεαροί ακόλουθοι ο Ερρίκος Μηλιάρης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Πάρης Λεόντιος.

Συντελεστές:Μετάφραση: Δημήτρης Μαυρίκιος
Σκηνοθεσία: Λίλλυ Μελεμέ
Πρωτότυπη μουσική: Βύρων Κατρίτσης
Σκηνογράφος: Μικαέλα Λιάκατα
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Βοηθός ενδυματολόγου: Ειρήνη Γεωργακίλα
Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
Φωτογραφία: Γιώργος Στυλιανός
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ειρήνη Βαλατσού
Αφίσα – Γραφιστικά: Δάφνη Γκόνη
Παραγωγή: Γιώργος Μελισσαρόπουλος – MojoliveΕρμηνεύουν αλφαβητικά: Νίκος Αλεξίου, Μυρτώ Γκόνη, Εύα Κεχαγιά, Πάρης Λεόντιος, Ερρίκος Μηλιάρης, Βαγγέλης Στρατηγάκος.Θέατρο Άλφα Ιδέα: 28ης Οκτωβρίου 37, Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 523 8742Ημέρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη: 21.00Εισιτήρια:15€: Ταμείο 12€: Προπώληση (viva.gr)https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-alfa-idea/salomi-tou-oscar-wilde
8€: (ειδικές κατηγορίες, φοιτητικά, άνεργοι, ΑΜΕΑ)


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018, 09:04

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ