Η «Hello Sunshine» της Ρις Γουίδερσπουν είναι μία από τις 100 εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή

0
117


Η Ρις Γουίδερσπουν εξυμνείται από το περιοδικό Time – όχι για το ταλέντο της στην υποκριτική, αλλά για το επιχειρηματικό της πνεύμα.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία μέσων μαζικής ενημέρωσης της ηθοποιού, «Hello Sunshine» αναγνωρίζεται από το Time ως μία από τις 100 Εταιρείες με τη Μεγαλύτερη Επιρροή στον Πλανήτη.

Σύμφωνα με δημοσίευση στο Instagram που αναγγέλλει το ειδικό τεύχος του Time, το σημείο εστίασης είναι το πώς η Ρις Γουίδερσπουν «μετέτρεψε τον ρόλο της στο Χόλιγουντ από πρωταγωνίστρια ταινιών σε ηγέτιδα στον επιχειρηματικό τομέα».

Στην παρουσίαση της «Hello Sunshine» στο περιοδικό, η ηθοποιός αναφέρει ότι προήλθε από την προηγούμενη εταιρεία παραγωγών της, την Pacific Standard, η οποία είχε στο ενεργητικό της επιτυχίες όπως η ταινία «Gone Girl» και η σειρά «Big Little Lies».

Καθώς η εταιρεία μεγάλωνε, η Γουίδερσπουν συνειδητοποίησε ότι θα χρειαζόταν κάποιους συνεργάτες με οικονομικά μέσα για να φτάσει τα πράγματα στο επόμενο επίπεδο.

«Δεν είχα χρήματα για να πληρώνω όλους τους υπαλλήλους, καθώς και τα επιδόματα και να αφήνω τα φώτα ανοιχτά σε ένα γραφείο» λέει στο Time. «Άρχισα να σκέφτομαι: Πώς θα μπορούσα να το κάνω αυτό σε ένα μεγαλύτερο, μακρόπνοο εγχείρημα που επιδέχεται ανάπτυξη;»

Η Γουίδερσπουν επίσης πηγαίνει πίσω στις μέρες που ήταν νεαρή ηθοποιός στο Χόλιγουντ, όταν οι Μπρίτνεϊ Σπίαρς, Πάρις Χίλτον και Λίντσεϊ Λόχαν θεωρούνταν «κακές», ενώ η ίδια και άλλες όπως η Τζένιφερ Γκάρνερ απεικονίζονταν από τον Τύπο ως «καλές».

«Τι θα συνέβαινε αν τα ΜΜΕ είχαν αποφασίσει ότι ήμουν κάτι άλλο; Θα ήμουν σε μια εντελώς διαφορετική θέση» παραδέχεται. «Θέλω να πω ότι είναι οι αποφάσεις μου ή οι επιλογές που έκανα στην καριέρα μου, αλλά φαινόταν πολύ τυχαίο. Και λίγο».

Ο στόχος της «Hello Sunshine», εξηγεί, είναι να παρέχει στις γυναίκες στο Χόλιγουντ ποιοτικό υλικό και να τις τοποθετεί στη θέση του οδηγού ως παραγωγούς των δικών τους πρότζεκτ. Αυτό, εξηγεί, προσφέρει περισσότερο έλεγχο – και υψηλότερες αποδοχές.

«Θέλω να κάνω πολλές γυναίκες να αποκτήσουν πολλά χρήματα » δηλώνει.

 

Πηγή