Η Rihanna μίλησε για τον ρατσισμό και τις διακρίσεις

0
91


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 08:34

Για τις εμπειρίες ρατσιστικής συμπεριφοράς που έχει βιώσει μίλησε η τραγουδίστρια της ποπ και R&B και επιχειρηματίας Rihanna εξηγώντας πώς η ίδια και η οικογένειά της υποβάλλονταν σε τραυματικούς μεταναστευτικούς ελέγχους όταν μεγάλωνε στα Μπαρμπέιντος.

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue η τραγουδίστρια ανέφερε ότι η μητέρα της ήταν αντιμέτωπη με πρακτικές διακρίσεων, όταν μετανάστευσε στη νησιωτική χώρα της Καραϊβικής από τη Γουιάνα, πρώην βρετανική αποικία στη Νότια Αμερική.

«Οι μετανάστες από τη Γουιάνα είναι σαν τους Μεξικανούς των Μπαρμπέιντος» δήλωσε η τραγουδίστρια. «Έτσι καταλαβαίνω και συμμερίζομαι τους Μεξικανούς ή τους Λατίνους, οι οποίοι υφίστανται διακρίσεις στην Αμερική. Ξέρω πώς αισθάνεσαι όταν έρχεται η υπηρεσία μετανάστευσης στο σπίτι σου μέσα στη νύχτα και βγάζει τους ανθρώπους έξω» τόνισε σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αδικίες που συμβαίνουν σήμερα.

«Όχι η μητέρα μου, ήταν νόμιμη» πρόσθεσε. «Αλλά ας πούμε ότι γνωρίζω πώς είναι αυτή η μάχη. Ήμουν μάρτυρας. Ήμουν πιθανότατα, οκτώ χρόνων, όταν το βίωσα μέσα στη νύχτα. Γνωρίζω λοιπόν πόσο απογοητευτικό είναι για ένα παιδί – και αν ήταν ο γονιός μου που τον έβγαζαν έξω από το σπίτι- μπορώ να σας εγγυηθώ ότι η ζωή μου θα ήταν χάος» ανέφερε.

Από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο πριν από τρία χρόνια, η τραγουδίστρια απέκτησε μία νέα οπτική για τον παγκόσμιο αγώνα κατά της αδικίας και του ρατσισμού. «Νομίζω ότι η αστυνομική βία είναι πιθανώς εξαιρετικά σκληρή στην Αμερική, αλλά ο ρατσισμός είναι παντού. Παντού» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 08:34

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here