Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

0
122


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 14:59

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές. Με τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους. Ταυτόχρονα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι φτιάχνοντας το δικό τους έργο τέχνης, εμπνευσμένο από τα εκθέματα του μουσείου.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται από την 1 Ιουλίου έως τις 22 Ιουλίου οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

*Πέμπτη, 1 Ιουλίου, Δευτέρα, 5 Ιουλίου, Τετάρτη, 7 Ιουλίου και Παρασκευή, 9 Ιουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Αρχαίο Παιχνίδι συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Οι μικροί φίλοι του μουσείου θα γνωρίσουν τα αρχαία παιχνίδια μέσα από μια ευχάριστη περιήγηση στον «Κόσμο του Παιδιού» της μόνιμης έκθεσης και μέσω απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων παιχνιδιών. Τέλος, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι κατασκευάζοντας το δικό τους αρχαίο παιχνίδι εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών. Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30. Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 8.

*Δευτέρα, 12 και 19 Ιουλίου, Πέμπτη, 15 και 22 Ιουλίου

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ποτήρι, ποτηράκι μου… σε βρίσκω στο Μουσείο» συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι.

Τα παιδιά θα μάθουν για τα αγγεία του ποτού των αρχαίων και με την καθοδήγηση αρχαιολόγου του μουσείου θα αναζητήσουν τα σχετικά εκθέματα στη Συλλογή Αγγείων. Θα συλλέξουν πληροφορίες για αυτά και θα αγγίξουν αντίγραφα αρχαίων αγγείων. Επίσης, θα συμμετάσχουν σε εικαστικό εργαστήρι με την καθοδήγηση της ζωγράφου του μουσείου δημιουργώντας το δικό τους χάρτινο αγγείο, εμπνευσμένο από τα εκθέματα που ανακάλυψαν. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών. Ώρα διεξαγωγής: 11:00-12:30. Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 8.

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων ασφαλείας για την προστασία της υγείας των επισκεπτών και του προσωπικού από τον κορονοϊό.

Τηλ. επικοινωνίας: 213 214 4856, -4889

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2021, 14:59

Πηγή