Κρατική ομοφοβία στην Κίνα

61


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 14:31

Κυκλοφόρησε ύστερα από αρκετούς μήνες και στην Κίνα η βιογραφική ταινία Bohemian Rhapsody που αφηγείται τη ζωή του μεγάλου frontman των Queen, Freddie Mercury.

Και πως να μην αργούσε να παρουσιαστεί στην Κίνα η ταινία, αφού, όπως φαίνεται οι αρμόδιοι θεώρησαν ότι χρειάζεται μερικά… φτιαξίματα πριν κυκλοφορήσει στις κινεζικές αίθουσες.

Όπως αναφέρει το BBC, η ταινία κυκλοφόρησε, όμως από αυτήν απουσίαζαν όλες οι σκηνές που έδειχναν άντρες να φιλιούνται μεταξύ τους, αλλά όλες τις σκηνές όπου αναφέρεται η λέξη «gay».

Ήδη περισσότεροι από 50.000 χρήστες πάντως έχουν αναρτήσει τις κριτικές τους στην κινεζική πλατφόρμα Sina Weibo (κινεζικό Twitter).

Πάντως, αν και αρκετοί χρήστες διαμαρτύρονται για τις κομμένες σκηνές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δηλώνουν ικανοποιημένοι για το γεγονός ότι η ταινία προβλήθηκε, έστω και κομμένη.

Σύμφωνα με το BBC, στην κινεζική εκδοχή του Bohemian Rhapsody κόπηκαν όλες οι σκηνές που είχαν άμεσες ή έμμεσες αναφορές στη σεξουαλικότητα του Μέρκιουρι. Μεταξύ των σκηνών που κόπηκαν, ήταν η (σημαντική για την πλοκή του έργου) σκηνή όπου ο Μέρκιουρι παραδέχεται ότι είναι ομοφυλόφιλος στην τότε σύντροφό του.

Στις σκηνές που κόπηκαν συγκαταλέγεται και η σκηνή όπου γίνεται κοντινό πλάνο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του Μέρκιουρι καθώς βρίσκεται στη σκηνή, οι σκηνές όπου υπάρχει αλληλεπίδραση του Μέρκιουρι με τον σύντροφό του Τζιμ Χάτον, καθώς και ολόκληρη η σκηνή όπου οι Queen κινηματογραφούν το video clip του I want to Break Free ντυμένοι με γυναικεία ρούχα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαρτίου 2019, 14:32

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ