Κ. Μαραβέγιας: «Το κλειδί της Α’βάθμιας Περίθαλψης είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη ο πολίτης»

59

Ως μια δομή παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, η σύλληψη της οποίας βασίστηκε σε ένα δομικό σφάλμα, περιέγραψε τις Τοπικές Μονάδες Υγείας (Το.Μ.Υ.) ο κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, χειρουργός, μέλος του Μητρώου Στελεχών και του τομέα Υγείας της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου και την εκπομπή «Θεσσαλικό Περισκόπιο» ο κ. Μαραβέγιας επισήμανε ότι οι δομές αυτές βασίστηκαν πάνω στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που όμως, έχει αρχή και τέλος.

«Χρήματα που, ουσιαστικά, θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία δομών, χρησιμοποιήθηκαν για να γίνουν προσλήψεις, οι οποίες η κυβέρνηση θεωρεί πως πέρασαν κάτω από το ραντάρ και δεν αντιλήφθηκε κανείς ότι έγιναν έτσι τα πράγματα» τόνισε το στέλεχος της Ν.Δ., προσθέτοντας πως οι Το.Μ.Υ. σας θεσμός δεν έχουν στέρεα θεμέλια.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Ν.Δ. για την Υγεία, που παρουσιάστηκε πρόσφατα και στη συνδιαμόρφωση του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος, ο κ. Μαραβέγιας δήλωσε πως είναι ένα μικτό σύστημα που βασίζεται στη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό τον εποπτικό έλεγχο του Κράτους.

«Το κλειδί της υπόθεσης που λέγεται Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι να μη βγάζει χρήματα από την τσέπη του ο πολίτης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού, όπως είπε, έπεσε στο κενό, καθώς οι ίδιοι οι γιατροί γύρισαν την πλάτη σε ένα σύστημα που ήθελε δούλους και όχι επιστήμονες.

Για τα ψηφοδέλτια

Σχετικά με την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων της Ν.Δ. για τις βουλευτικές εκλογές, ο κ. Μαραβέγιας εκτίμησε ότι δεν θα αργήσει ιδιαίτερα. Ερωτώμενος πάντως, για τη διάχυτη εκτίμηση που επικρατεί, ότι ο ίδιος είναι ένα από τα πλέον σίγουρα πρόσωπα για να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας, δεν θέλησε να τοποθετηθεί, αρκούμενος να δηλώσει:

«Εγώ κάνω καθημερινά τον αγώνα μου, όσο καλύτερα μπορώ κι αυτό θα κριθεί από αυτούς που πρέπει»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μαραβέγια εδώ:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ