Μέρες ραδιοφώνου για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

62


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021, 15:38

Θέση μπροστά σε μικρόφωνα για την παραγωγή ραδιοφωνικών εκπομπών στο διαδίκτυο παίρνουν ασυνόδευτοι ανήλικοι οι οποίοι συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά εργαστήρια που λειτουργούν στις Ασφαλείς Ζώνες (Safe Zones) των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας Προσφύγων στη Βόρεια Ελλάδα.

Ήδη, οι πρώτες ραδιοφωνικές παραγωγές, βγήκαν στον «αέρα» του διαδικτύου στις Ασφαλείς Ζώνες στην Καβάλα, τη Δράμα, την Αγία Ελένη στα Ιωάννινα, στα Λαγκαδίκια και στα Διαβατά που λειτουργούν υπό την ευθύνη της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Τα προσφυγόπουλα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΡΣΙΣ εξοικειώνονται σταδιακά με τη διαδικασία της ραδιοφωνικής παραγωγής. Αρχικά, συμμετέχουν ως καλεσμένοι της εκπομπής με τους εκπαιδευτικούς και τους διερμηνείς της ΑΡΣΙΣ να έχουν τον ρόλο των παρουσιαστών, και στη συνέχεια, εφόσον έχουν εξοικειωθεί αναλαμβάνουν απευθείας την παραγωγή.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν στον σύνδεσμο https://mixlr.com/arsisgr να ακούσουν ζωντανά τις εκπομπές, να βρουν πληροφορίες για την ημέρα και ώρα μετάδοσής τους αλλά και να επισκεφθούν το αρχείο εκπομπών.

Το εργαστήριο έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με το διαδικτυακό ραδιόφωνο StarClassic Radio του κοινωνικού συλλόγου ΣυνΑνθρωπία – Πολιτιστικές & Κοινωνικές Δράσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021, 15:38

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ