«Μήνυμα για την Ευρώπη» λόγω Brexit

23


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 11:50

Στην παραλία Ντάντζενες, στη νοτιοανατολική Αγγλία, ο καλλιτέχνης Τζο Σουίνι (Joe Sweeney) εγκατέστησε έναν τηλεφωνικό θάλαμο, προσκαλώντας τους συμπολίτες του να μοιραστούν τις σκέψεις τους για το Brexit.

Η διαδραστική δημόσια καλλιτεχνική παρέμβαση -με την επωνυμία «+44»- θα παραμείνει εκεί, σε μια περιοχή όπου η πλειοψηφία των Βρετανών τάχθηκε στο δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για 28 ημέρες (από την 1η Μαρτίου έως την προτεινόμενη ημερομηνία για την έξοδο, την 29η Μαρτίου).

Αυτοί που θα χρησιμοποιήσουν τον θάλαμο μπορούν να καλέσουν έναν αριθμό που δίνεται στον ιστότοπο του πρότζεκτ και να «αφήσουν ένα μήνυμα για την Ευρώπη», εκφράζοντας τα συναισθήματά τους. Αλλά και να ακούσουν τα μηνύματα που άφησαν άλλοι.

Τα μηνύματα θα καταχωρηθούν σε ένα μόνιμο ψηφιακό αρχείο γνώμης του κοινού, «σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή της ιστορίας». «Η ανθρώπινη φωνή είναι ο πιο δυνατός τρόπος επικοινωνίας, στον οποίο ο τόνος της φωνής είναι το κλειδί» λέει ο Σουίνι. «Ηχογραφώντας τα μηνύματα των συμμετεχόντων για την Ευρώπη, θέλω να αιχμαλωτίσω την ανθρωπιά του κοινού, και τις φωνές που νιώθω ότι χάθηκαν σε αυτόν τον διάλογο γύρω από το Brexit» προσθέτει.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης ελπίζει το αρχείο να παίξει ρόλο στο πώς, στο μέλλον, ιστορικοί και απλός κόσμος θα κατανοήσουν αυτή την ιστορική στιγμή: «Πιστεύω ότι αυτό το αρχείο έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει στην κατανόηση αυτής της στιγμής έτσι όπως τη βιώνουμε σήμερα, και όταν, στο μέλλον, ρίξουμε τη ματιά μας πίσω» τόνισε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, 11:50

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ