Μαγνητίζουν τα βλέμματα τα γλυπτά του διεθνούς φήμης Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei

49


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:02

Τις εντυπώσεις και τα φλας των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης έχουν κλέψει τις τελευταίες ώρες τα γλυπτά με τις παχουλές γυναίκες, που στήθηκαν στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και στην προβλήτα Α’ του λιμανιού. Πρόκειται για δεκαπέντε έργα του διεθνούς φήμης Κινέζου καλλιτέχνη Xu Hongfei, ο οποίος συνηθίζει να απεικονίζει παχουλές γυναίκες στα έργα του, καθώς όπως τονίζει οι γυναίκες αυτές αγαπούν τη ζωή, την οικογένειά τους, τη μουσική και το γέλιο.

Τα γλυπτά, που θα κοσμούν έως τις 24 Δεκεμβρίου την πόλη της Θεσσαλονίκης και από τις πρώτες ώρες της τοποθέτησης τους έχουν μαγνητίσει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, που κινούνται είτε στην περιοχή του Βασιλικού Θεάτρου είτε στον χώρο του λιμανιού.


Η τοποθέτηση των γλυπτών, με θέα το γαλάζιο του Θερμαϊκού Κόλπου και τις κορυφές του μυθικού βουνού του Ολύμπου, έγινε στο πλαίσιο υπαίθριας έκθεσης με τίτλο «Συναντώντας την παχουλή Αφροδίτη», που διοργανώνει η Ενωση Κινέζων Ελλάδας, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο διεθνούς φήμης γλύπτης, Xu Hongfei προβάλλει ανά τον κόσμο με τις εκθέσεις του τον κινεζικό πολιτισμό, καθώς και την παράδοση της πατρίδας του και η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη χώρα μας.

Ο Hongfei είναι πρόεδρος της ακαδημίας γλυπτικής στην πόλη Γκουαντζού κι έχει εκθέσει τα έργα του, μεταξύ άλλων, σε Αυστραλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Τουρκία, Περού και Κολομβία, ενώ το πιο αντιπροσωπευτικό στοιχείο της τέχνης του είναι η εξερεύνηση της γυναικείας φιγούρας.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018, 14:03

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ