«Μετά τη σημερινή ψηφοφορία οι γείτονές μας θα πρέπει να στείλουν αίτημα στις χώρες του ΟΗΕ προκειμένου εφεξής να μην τους αποκαλούν ‘Μακεδονία’ αλλά ‘Βόρεια Μακεδονία’»

0
198


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

• Οι εκλογές στη χώρα μας θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Πρόκειται για μια απόδειξη της επιστροφής στην κανονικότητα, της επιμονής μας στο δρόμο της σταθερότητας που έχει ανάγκη η οικονομία και απόδειξη πολιτικής συνέπειας.

• Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται να παρομοίασε το βόρειο κομμάτι της ελληνικής επικράτειας, την ελληνική Μακεδονία, με μια αυτόνομη περιφέρεια του Ισπανικού κράτους.Οφείλει είτε να διαψεύσει ξεκάθαρα αυτή τη δήλωση ή να απολογηθεί δημόσια. Πρωτίστως, απέναντι στους Βορειοελλαδίτες.

• Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει να σέβεται την ιστορία και τους ανθρώπους αυτής της χώρας. Δεν μπορεί να ρίχνει αντιπολιτευτικές «ζαριές» σε κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως συνέβη κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην Τουρκία.

• Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να τοποθετείται για τα εθνικά θέματα με βάση τις ορέξεις και τα γούστα της ακραίας πτέρυγας της ΝΔ. Ο τυχοδιωκτισμός της ελληνικής ακροδεξιάς, σε όλες τις εκφάνσεις της, υπήρξε διαχρονικά, εθνικά επικίνδυνος.

• Έχει ή όχι συμφέρον η Ελλάδα από την ευρωπαϊκή πορεία όλων των γειτόνων της και όχι μόνο της Βόρειας Μακεδονίας; Έχει μήπως συμφέρον η χώρα από την επιρροή τρίτων δυνάμεων στη γειτονιά της, με άλλες βλέψεις και επιδιώξεις στην περιοχή των Βαλκανίων;

• Η σημερινή ψηφοφορία κλείνει τις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές επιστρέφουν στους γείτονες, οι οποίοι θα πρέπει να στείλουν αίτημα στις χώρες του ΟΗΕ, προκειμένου από εδώ και στο εξής να μην τους αποκαλούν «Μακεδονία» αλλά «Βόρεια Μακεδονία».Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here