Μονάδα δασοκομάντος στη Χίο ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

0
39


Μια μονάδα δασοκομάντος θα εγκατασταθεί στο νησί της Χίου ενόψει της αντιπυρικής περιόδου του καλοκαιριού, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας κατά την διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποίησε το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «υπολογίζεται ότι θα είναι 40 δασοκομάντος, οπότε αυτοί θα προστεθούν στη Πυροσβεστική Υπηρεσία και φυσικά θα βοηθήσουν πολύ περισσότερο στο έργο καταπολέμησης των δασικών πυρκαγιών».ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Όμως ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στάθηκε και στην «γάγγραινα» των πυρκαγιών που είναι οι αντιπυρικές ζώνες και σε ένα νησί σαν την Χίο όπου η βλάστηση είναι πυκνή έχει ιδιαίτερη σημασία.
«Θα μπούμε στα δάση με το ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος. Εκατό μέτρα περίμετρος γύρω- γύρω από τα στρατόπεδα θα πρέπει να είναι «ξυρισμένα» και φυσικά φτιάχνουμε ζώνες δασοπυρόσβεσης για το καλοκαίρι. Και βεβαίως καλούνται και οι πολίτες να συνεισφέρουν, να καθαρίσουν τα οικόπεδα τους τα περιαστικά, περιδασικά, τα σπίτια τους και να φροντίσουν έτσι ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε αυτό το πανέμορφο νησί».
Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή του βουλευτή Χίου Νότη Μηταράκη, του Αντιπεριφερειάρχη  Χίου Παντελή Βρουλή, του Δημάρχου Χίου Ιωάννη Μαλάφη, της Διευθύντριας Δασών Χίου Θωμαΐς Κοιλούκου, του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου Νικόλαο Βορριά, του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Χίου Γεώργιο Ζώα, του Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ, Γεώργιο Καλαμάκη, του Αντιπλοιάρχου Παντελή Βατούση, του Διοικητή 96 ΑΔΤΕ Χίου Ταξίαρχο Χαράλαμπο Αμπατζίδη, του Αστυνομικού Διευθυντή Χίου Ιωάννη Αραμπατζή, του Διοικητή ΠΕ.ΠΥ.Δ. Βορείου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Παναγιώτη Κυπριωτέλλη, του Διοικητή Π.Υ. Ν. Χίου, Πύραρχο Σταύρο Καπελλαρίδη, του Υποδιοικητή Π.Υ. Χίου, Επιπυραγό Απόστολο Ντίλη.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή