Μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη για ατελείωτη απόλαυση!

24


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 16:51

Νόστιμα, τραγανά, με πραγματική γεύση βρώμης! Η βρώμη αυξάνει τη φυσική ενέργεια λόγω της αργής απελευθέρωσης υδατανθράκων, βοηθώντας να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τη μέρα μας.

Υλικά

130 γραμμάρια (1 1/2 φλιτζάνι) νιφάδες βρώμης ή φαγόπυρου
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
60 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) αλεύρι κινόα ή αλεύρι αμύγδαλου
60 γραμμάρια (1/3 φλιτζάνι) σταφίδες σουλτανίνας
100 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας 70 % κακάο ή αποξηραμένα φρούτα
60 γραμμάρια (2 + 1/2 κουταλιές της σούπας) φιστικοβούτυρο
60 γραμμάρια (1/2 φλιτζάνι) χουρμάδες ψιλοκομμένους
60 γραμμάρια (3 κουταλιές της σούπας) μέλι
1 φλιτζάνι πουρέ μπανάνας, 300 γραμμάρια  (2 μέτριες μπανάνες)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και απλώνετε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη βρώμη ή φαγόπυρο, την κανέλα, το αλεύρι, τη σταφίδα και τη σοκολάτα.
Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε τους χουρμάδες, το φιστικοβούτυρο, το μέλι, την μπανάνα και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Στη συνέχεια ενώνετε τα δύο μείγματα μαζί, το μείγμα βρώμης μαζί με το μείγμα μπανάνας, και ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Με ένα κουτάλι πλάθετε τα μπισκότα σε μπαλάκια και τα βάζετε στο ταψί κρατώντας απόσταση το ένα με το άλλο 1 –  2 εκ. Ψήστε για 17 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Πηγή: govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019, 16:51

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ