Μόνοι Μαζί – Διαδικτυακές δράσεις μέσα από το site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

0
127


Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μέσα σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη συγκυρία, κρατά τις πόρτες του ανοιχτές στο κοινό, με μια σειρά διαδικτυακών δράσεων με τον τίτλο Μόνοι Μαζί.
.
Στο πλαίσιο των δράσεων Μόνοι Μαζί επιχειρεί να δημιουργήσει μια νέα πραγματικότητα, η οποία φέρνει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή μας, προτάσεις  ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης, με στόχο την επικοινωνία και γιατί όχι τη δημιουργικότητα.

Παραστάσεις, σεμινάρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, συναυλίες αλλά και πορτρέτα εικαστικών συνθέτουν το προφίλ  της δράσης Μόνοι Μαζί, η οποία θα εμπλουτίζετε με νέα δρώμενα και την οποία μπορείτε να παρακολουθήστε μέσα από το site του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά: www.dithepi.gr.

Γιατί  το θέατρο ως αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας έχει επιβιώσει από πολλές κρίσεις στο παρελθόν. Θα την ξεπεράσουμε κι αυτή. Θα ξανά βρεθούμε, και το θέατρο θα είναι εδώ να μας πει ιστορίες απώλειας και πόνου και ιστορίες χαρά και γιορτής. Θα είμαστε εδώ γιατί το θέατρο είναι αναγκαιότητα.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ  λοιπόν στο www.dithepi.gr.

@ Η δεύτερη διαδικτυακή προβολή του  Μακμπέθ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, συμπαραγωγή ΔΘΠ -Εθνικού Θεάτρου, θα πραγματοποιηθεί  το  Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:00@ Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δίνει το βήμα σε νέους κι εκκολαπτόμενους θεατρικούς συγγραφείς να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους, με το σεμινάριο .θεατρικής γραφής το οποίο θα ξεκινήσει διαδικτυακά την πρώτη συνάντηση την Παρασκευή 1/5/2020. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν με εξ’ αποστάσεως δωρεάν συμμετοχή και παρακολούθησή τους μέσω skype. Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν κατόπιν αποστολής αναλυτικού βιογραφικού και ενός δείγματος θεατρικής γραφής με θέμα απολύτως ελεύθερης επιλογής (με ανώτατο όριο τις 400 λέξεις).Από το σύνολο των αιτούντων θα γίνει αυστηρή επιλογή δέκα (10) ατόμων τα οποία θα αποτελέσουν το τελικό σώμα συμμετεχόντων του σεμιναρίου.Οι αιτήσεις με το αναλυτικό βιογραφικό και τα δείγματα γραφής πρέπει να σταλούν στο email: info@dithepi.gr μέχρι τις 22/4/2020. Οι επιλεγέντες θα ενημερωθούν για τη συμμετοχή τους.@ Πορτρέτα σύγχρονων εικαστικών σε επιμέλεια της εικαστικού Ράνιας Ράγκου . Πρώτος φιλοξενούμενος ο Βασίλης Σαλπιστής.

Να σημειωθεί ότι σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσεχείς εκδηλώσεις της δράσης ΜΟΝΟΙ ΜΑΖΙ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τη στιγμή που θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί στην πλατεία του θεάτρου.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here