«Να σταθούν όλοι καθαρά & έντιμα απέναντι στη συνείδησή τους & το συμφέρον του τόπου»

0
196


ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

• Tον Γενάρη του 2015 ο ελληνικός λαός έκανε μια ιστορική επιλογή. Να εμπιστευτεί τούτη την κυβέρνηση ώστε να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια στην έξοδο από τα μνημόνια & την κρίση. Να βάλει τέλος στη λιτότητα & να ανασυγκροτήσει την οικονομία σε στέρεες πολιτικές & οικονομικές βάσεις.

• Τον Αύγουστο του 2018, παρά τις καταστροφολογικές προβλέψεις, καταφέραμε να επιτύχουμε την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Καταφέραμε να ρυθμίσουμε το ελληνικό χρέος καθιστώντας το για πρώτη φορά βιώσιμο – κάτι που δεν πέτυχαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

• Αυτά τα πετύχαμε κρατώντας την κοινωνία όρθια, αφού το δικό μας μέλημα δεν ήταν μόνο να βγούμε από το πρόγραμμα. Αλλά να θέσουμε την κοινωνική πλειοψηφία στο επίκεντρο της προσοχής μας.

• Πριν από λίγες μέρες ψηφίστηκε πανηγυρικά ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός. Μετά από μια δεκαετία συρρίκνωσης και περικοπών προχωρήσαμε σε δημοσιονομική επέκταση με περαιτέρω μέτρα για την ενίσχυση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

• Οι ΑΝΕΛ συνέβαλαν καθοριστικά στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση και την ανασύνταξη μιας κοινωνίας που είχε γονατίσει. Ήταν μια έντιμη και ειλικρινή συνεργασία δύο τόσο διαφορετικών πολιτικών χώρων, με τόσο διαφορετικές πολιτικές και ιδεολογικές καταβολές.

• Το αστάθμητο της αλλαγής ηγεσίας στη γειτονική μας χώρα και η ήττα του εθνικιστή Γκρουέφσκι, δημιούργησε μια μεγάλη ευκαιρία τόσο για την Ελλάδα όσο και για τους γείτονες μας. Για να επιλυθεί μια ιστορική, πολιτική και διπλωματική εκκρεμότητα πολλών δεκαετιών.

• Σέβομαι όλους όσοι έχουν διαφορετική άποψη στα εθνικά θέματα. Θέση αρχής & συνείδησης. Όχι όμως όσους προσποιούνται, κοροϊδεύουν ή αλλάζουν τη θέση τους με γνώμονα την αντιπολιτευτική τους στρατηγική. Τους τελευταίους, τους θεωρώ αγύρτες, αναξιόπιστους, επικίνδυνους για το τόπο.

• Η κυβέρνηση έχει μπροστά της μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες που δεν πρέπει να καθυστερήσουν. Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η κατάργηση του υποκατώτατου, η ρύθμιση των 120 δόσεων, ο νόμος για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

• Οφείλουμε να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος. Για την ενίσχυση του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος, της προστασίας των κοινωνικών δικαιωμάτων, την διεύρυνση της δημοκρατίας και της λαϊκής συμμετοχής, για να βάλουμε ένα τέλος στους θεσμούς της ατιμωρησίας.

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]Ελληνική Δημοκρατία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here