Ντέιβιντ Κάμερον: Η Ρωσία δολοφόνησε τον Ναβάλνι

0
36


«Η Ρωσία δολοφόνησε τον Αλεξέι Ναβάλνι», είπε ο Ντέιβιντ Κάμερον κατά πρόσωπο στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αλλά ο Ρώσος ομόλογος του αρνήθηκε να τον κοιτάξει στα μάτια και αντί αυτού έστριψε άλλου το βλέμμα του.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας εκμεταλλεύτηκε μια συνάντηση στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Ρίο ντε Τζανέιρο για να αναφερθεί στον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι, του πιο γνωστού επικριτή του Βλαντιμίρ Πούτιν, που άφησε την τελευταία του πνοή σε φυλακή της Αρκτικής όπου εξέτιε ποινή φυλάκισης 19 ετών.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Την Τετάρτη, το Ηνωμένο Βασίλειο πάγωσε τα περιουσιακά στοιχεία έξι Ρώσων επικεφαλής φυλακών που ήταν υπεύθυνοι για την αποικία των φυλακών «Πολικός Λύκος», αποτελώντας την πρώτη χώρα που επέβαλε κυρώσεις για τη δολοφονία του Ναβάλνι, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι για τη «βάναυση μεταχείρισή» του θα λογοδοτήσουν.
Στη σύνοδο κορυφής της G20 στη Βραζιλία, ο Κάμερον δήλωσε ότι χρησιμοποίησε την ομιλία του για να απευθυνθεί σε όλες τις χώρες στην αίθουσα. Πρόσθεσε ότι τα μηνύματα τόσο για τον Ναβάλνι, όσο και για την Ουκρανία ήταν σημαντικό να ακουστούν από τους συμμάχους της Ρωσίας.
Το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών για την υποστήριξη της Ουκρανίας στον αγώνα κατά των δυνάμεων του Πούτιν.ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή