Οι φωτογραφίες του σε ένα βιβλίο

64


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 11:43

Φωτογράφησε την Μπριζίτ Μπαρντό ντυμένη Τσάρλι Τσάπλιν, τον Πολ Νιούμαν, τη βασίλισσα Μαργαρίτα και τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στα γυρίσματα της ταινίας Tom Curtain (Το σχισμένο παραπέτασμα) και τον Ντένις Χόπερ και τη Μισέλς Φίλιπς στο σπίτι τους στο Τάος, στο Νέο Μεξικό.


Η λαμπρή καριέρα του Ορλάντο Σουέρο, από τα εφηβικά του χρόνια όταν ξεκίνησε να φωτογραφίζει με προτροπή του πατέρα του μέχρι τη δεκαετία του ’80 όταν στον φακό του πόζαραν αστέρες του Χόλιγουντ παρουσιάζεται στο βιβλίο με τίτλο «Orlando/Photography».


Περίπου 200 φωτογραφίες γνωστών ηθοποιών, πολιτικών, μουσικών και άλλων διασημοτήτων στην ακμή τους, από τη δεκαετία του 1950 έως τη δεκαετία του ’80, ορισμένες από τις οποίες παρέμειναν αδημοσίευτες 50 χρόνια περιλαμβάνονται στο βιβλίο.


Τις φωτογραφίες ανέσυραν οι συγγραφείς του βιβλίου ο γιος του Ορλάντο Σουέρο, Τζιμ Σουέρο και ο φίλος του, παραγωγός ταινιών Ροντ Χάμιλτον από κουτιά με αρνητικά και διαφάνειες που έκρυβαν πραγματικά διαμάντια.


Την ημέρα που ο γερμανικός εκδοτικός οίκος Hatje Cantz επιβεβαίωσε ότι το βιβλίο θα εκδοθεί, ο Ορλάντο Σουέρο υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Και όταν άκουσε ότι το βιβλίο είχε πάει για εκτύπωση, ο 93χρονος φωτογράφος από τη Νέα Υόρκη ξέσπασε σε δάκρυα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Ορλάντο Σουέρο (γεννημένος το 1925) άρχισε να φωτογραφίζει το 1939, σε ηλικία 14 ετών, χρησιμοποιώντας μία Kodak Jiffy που του έδωσε ο πατέρας του και εμφάνιζε τις φωτογραφίες στο μπάνιο τους στο διαμέρισμά τους στην περιοχή Washington Heights της Νέας Υόρκης.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, 11:43

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ