Οι Pink Floyd επιστρέφουν μετά από 28 χρόνια με ένα τραγούδι για την Ουκρανία

0
64Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Απριλίου 2022, 12:32

Οι θρυλικοί Pink Floyd κυκλοφόρησε την Παρασκευή ένα νέο single  το «Hey Hey Rise Up» την Παρασκευή για να υποστηρίξει τον λαό της Ουκρανίας.

Είναι η πρώτη καινούργια μουσική του συγκροτήματος από το 1994 και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ουκρανίας, πρόσθεσε η δήλωση.

Εκτός από τον κιθαρίστα David Gilmour και τον ντράμερ Nick Mason, που παραμένουν από την ιστορική σύνθεση των Pink Floyd, στο τραγούδι παίζουν ο μπασίστας Guy Pratt και ο κιμπορντίστας Nitin Sawhney.

Το τραγούδι περιλαμβάνει φωνητικά από τον Andriy Khlyvnyuk του ουκρανικού συγκροτήματος Boombox. Το συγκρότημα χρησιμοποίησε τον ήχο του Khlyvnyuk να τραγουδά στο κέντρο του Κιέβου όπου ερμήνευσε «ένα συναρπαστικό ουκρανικό τραγούδι διαμαρτυρίας που γράφτηκε κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, το οποίο διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο τον περασμένο μήνα σε ένδειξη διαμαρτυρίας» ενάντια στη ρωσική εισβολή.

Ο Gilmour, η νύφη του οποίου είναι Ουκρανή, δήλωσε ότι αισθάνθηκε συγκινημένος από την εκτέλεση του Khlyvnyuk «σε μια πλατεία στο Κίεβο με αυτή την όμορφη εκκλησία με χρυσό τρούλο και  στη σιωπή μιας πόλης χωρίς κίνηση ή τον θόρυβος του περιβάλλοντος λόγω του πολέμου».

«Ήταν μια δυνατή στιγμή που με έκανε να θέλω να το βάλω στη μουσική», είπε.

Οι Pink Floyd δήλωσαν ότι ο Ουκρανός τραγουδιστής, ο οποίος άφησε το συγκρότημα του για να πάει στον στρατό, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο αφού χτυπήθηκε από θραύσματα.

«Εμείς, όπως τόσοι πολλοί, νιώσαμε την οργή και την απογοήτευση αυτής της ποταπής πράξης εναντίον μιας ανεξάρτητης, ειρηνικής δημοκρατικής χώρας που δεχόταν εισβολή και δολοφονείτο ο λαός της από μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου», είπε ο Gilmour.

«Θέλουμε να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία και με αυτόν τον τρόπο να δείξουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου πιστεύει ότι είναι εντελώς λάθος για μια υπερδύναμη να εισβάλει στην ανεξάρτητη δημοκρατική χώρα που έχει γίνει η Ουκρανία».

Το εξώφυλλο του single περιλαμβάνει έναν πίνακα με έναν ηλίανθο, το εθνικό λουλούδι της Ουκρανίας, μια «άμεση αναφορά» στην ηλικιωμένη γυναίκα που εθεάθη να δίνει ηλιόσπορους σε Ρώσους στρατιώτες, είπε το συγκρότημα.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

 

Πηγή