Ομαδική έκθεση στη γκαλερί Corey Helford με «Φανταστικά Τέρατα»

0
125


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 10:24

Συνολικά 50 καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο παρουσιάζουν έργα τους εμπνευσμένα από μυθικά τέρατα της λογοτεχνίας, του κινηματογράφου, των anime και των κόμικς σε ομαδική έκθεση στη γκαλερί Corey Helford του Λος Άντζελες, στις ΗΠΑ.

Η έκθεση «Fantastical Beasts» έχει στόχο να αναδείξει πως τα φανταστικά τέρατα αιχμαλωτίζουν την ανθρώπινη φαντασία στο πέρασμα των αιώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της γκαλερί.

Το έργο Alicorn της Lauren Marx, το οποίο απεικονίζει έναν μονόκερο με το σχολαστικά λεπτομερές ύφος της ζωγράφου που έχει συμπεριλάβει επιστημονικές εικονογραφήσεις, θρησκευτικούς συμβολισμούς και μπαρόκ εμπνεύσεις έχει κεντρική θέση στην έκθεση.

«Οι μονόκεροι χρησιμοποιούνται στα πρόσφατα έργα μου ως ζώα σύμβολα ευτυχίας, ηρεμίας και μεταμόρφωσης, όλα όσα θεωρούσα κατά καιρούς ότι ήταν αδύνατα για μένα…» εξηγεί η καλλιτέχνης.

«Καθώς όλοι κρύβουν είδη μαγείας και τεράτων μέσα τους» θεώρησα το θέμα της έκθεσης ιδιαίτερα σαγηνευτικό είπε αναφερόμενη στη συμμετοχή της, η Jana Brike καλλιτέχνης από τη Λετονία.

H Kristen Liu-Wong, ζωγράφος και εικονογράφος με έδρα το Λος Άντζελες εμπνεύστηκε από τις ταπισερί με μονόκερους και δημιούργησε ένα έργο με θέμα μία επίθεση σε δάσος και έναν τραυματισμένο μονόκερο. Λουλούδια και καρποφόρα δέντρα συνθέτουν το σκηνικό σε μία προσπάθεια μίμησης του κάλλους και της πλούσιας ομορφιάς στα πρωτότυπα έργα, όπως σημειώνει.

Oι Ιάπωνες καλλιτέχνες, Kazuki Takamatsu, ο οποίος συνδυάζει κλασσικές προσεγγίσεις όπως το σχέδιο, το airbrush και το γκουάς με τα γραφικά του υπολογιστή και Miho Hirano, η οποία δημιουργεί αιθέριες μορφές είναι μεταξύ των συμμετεχόντων.

Η έκθεση είχε προγραμματιστεί να εγκαινιαστεί στις 18 Απριλίου, όμως η γκαλερί παραμένει κλειστή λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορονοϊού εν αναμονή νεότερης ειδοποίησης.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2020, 10:24

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here