Ο Δρ. Φιλοσοφίας Απόστολος Αποστόλου στο studio Μαυρομιχάλη

117Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017, 13:08

Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Η παράσταση εκτός από την Αθήνα, έχει παρουσιαστεί σε 27 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόσφατα εκπροσώπησε τη χώρα μας στη διοργάνωση: «Πάφος – Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017» Από την αρχή των παραστάσεων (26 Νοεμβρίου 2015), «Το Κιβώτιο» πλαισιώθηκε από μία σειρά συζητήσεων με το κοινό, μετά το τέλος της κάθε παράστασης. Στις συζητήσεις αυτές προσκλήθηκαν σημαντικά πρόσωπα από διαφορετικούς χώρους της δημόσιας ζωής, που προσέγγισαν με τον δικό τους τρόπο το έργο του Αλεξάνδρου και τα ζητήματα που προκύπτουν από αυτό, αναδεικνύοντας τις προεκτάσεις του μέχρι σήμερα. Το κοινό αγκάλιασε με πρωτοφανές ενδιαφέρον τόσο την παράσταση όσο και τις συζητήσεις και είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να εκφράσει απορίες, να συμμετέχει σε γόνιμο διάλογο. Ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό συνεχίζεται και την εφετινή περίοδο, με καλεσμένο για την ενδέκατη συζήτηση της νέας χρονιάς, τον Δρ. φιλοσοφίας, επισκέπτη καθηγητή ιστορίας των ιδεών και της φιλοσοφίας στα πανεπιστήμια Πάντοβας, Ρώμης, Μιλάνου, Απόστολο Αποστόλου.Λίγα λόγια για τον Απόστολο Αποστόλου:
Ο Απόστολος Αποστόλου σπούδασε Φιλοσοφία στο Università degli Studi di Lecce και είναι Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει στο Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Università di Padova Dipartimento di Scienze dell’ Antichità, στο Università del Tempo Libero Uni Tre Arese – Milano, στο Università delle Tre Eta. Sede di Colleferro – Roma.Από το 2007 – 2010 δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Ελεύθερου Χρόνου του Δήμου Ν. Ψυχικού και στο χώρο τέχνης Art-Act.Από το 2006 έως και σήμερα διευθύνει την «Φιλοσοφική Συμβουλευτική» και διδάσκει σε συνεργασία με την Associazione Nazionale Pratiche Filosofiche Italia Firenze. (Εθνική Εταιρεία Πρακτικής Φιλοσοφίας Ιταλίας- Φλωρεντία.)Το 2008 ίδρυσε μαζί με τον Καθηγητή Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής Mario Guarna, την Cristina Finazzi και συνεργάτες κορυφαίους καθηγητές Φιλοσοφικής Συμβουλευτικής το Instituto Europeo della Pratica Filosofica e Antropologia Filosofica στην Φλωρεντία. Παράλληλα στο Lecce, δοκίμασε να πειραματιστεί με νέους φιλοσόφους επάνω στην ενότητα της αφηγηματολογίας και έτσι οργανώθηκε το Centro di Consulenza Filosofica e Narrazione.Ιδρυτικό Μέλος της Φιλοσοφικής Αδριατικής Ακαδημίας. «ACCADEMIA ADRIATICA DI FILOSOFIA NUOVA ITALIA». Μέλος της Ιταλικής Φιλοσοφικής Εταιρείας SFI.Έχει αρθρογραφήσει σχεδόν σε όλα τα περιοδικά στην Ελλάδα για θέματα λογοτεχνίας, φιλοσοφίας, πολιτικής, τέχνης, καθώς και στον ημερήσιο τύπο.Άφθονη αρθρογραφία υπάρχει και σε περιοδικά του εξωτερικού.Έχει επιμεληθεί και ιδρύσει περιοδικά και έχει γράψει τέσσερα βιβλία.Τη συζήτηση θα συντονίσει η Γεωργία Πίσπα, Υποψήφια Διδάκτωρ Φιλοσοφίας ΕΚΠΑ.Συντελεστές:
Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής, Κλεοπάτρα Τολόγκου
Σκηνογραφία : Διονύσης Μανουσάκης
Μουσική : Γιώργος ΝινιόςΠαίζει ο Φώτης ΜακρήςΗμέρες και ώρες παραστάσεων:
Κάθε Παρασκευή στις 21.00 Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό : 10 ευρώ
Φοιτητικό, κάτω των 25 ετών και άνω των 65 ετών, Άνεργοι : 8 ευρώ
Ατέλειες : 5 ευρώ
Προπώληση VIVA.GR: https://www.viva.gr/tickets/theater/studio-mavromixali/to-kivotio/Διάρκεια : 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)Studio ΜαυρομιχάληΜαυρομιχάλη 134, Τηλ. 2106453330

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ