Ο Λ. Λοϊζίδης για τη θεατρική παράσταση «Elixir of Life» του Σταύρου Σιδερά

0
80


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 08:46

Ο Ροταριανός Όμιλος Λευκωσίας, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, διοργανώνει τη θεατρική παράσταση «Elixir of Life» του συγγραφέα κου Σταύρου Σίδερα.

Πιο κάτω αυτούσια τα λόγια του σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοϊζίδη για τον Σταύρο Σιδερά:

«Είναι κάποιες στιγμές που αναρωτιέσαι αν θα υπήρχε η  Κύπρος  αν δεν την ερωτεύονταν κάποιοι ρομαντικοί. Κάποιοι που πασχίζουν γι’ αυτήν όσο μακριά και αν βρίσκονται –αλλά μέσα στην ψυχή της φωλιασμένοι.

Και ο Σταύρος Σιδεράς, ο πολυβραβευμένος μουσικοσυνθέτης  μας που εδώ και  χρόνια παλεύει  –γιατί η καρδιά του είναι  μόνο η Κύπρος –, να υμνεί τη χώρα μας ως ένας σύγχρονος Ντελακρουά, λόρδος Μπάιρον, και τόσοι άλλοι που ερωτεύτηκαν αυτή τη χώρα και την εξύμνησαν μέσα από το έργο τους και την ίδια τη ζωή τους.

Έργο το οποίο γράφτηκε από τον δημιουργό  ειδικά για το Ροταριανό Όμιλο Λευκωσίας.

 Πρόκειται για μια εμπνευσμένη κωμωδία που περνά μηνύματα τόσο για την αγάπη και την αποδοχή της διαφορετικότητας, όσο  κυρίως για τη συμφιλίωση με την απώλεια της νεότητάς  μας. Μέσα από μια άκρως χιουμοριστική και πρωτότυπη πλοκή το έργο δίνει μία ελπιδοφόρα πτυχή στο θέμα και σίγουρα θα διασκεδάσει το κοινό. Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή αναλαμβάνω την σκηνοθεσία της με ιδιαίτερη τιμή μιας και αποσκοπεί  στο συγκεντρωθούν έσοδα  που θα προσφερθούν με αγάπη  στο ίδρυμα  « Charisma», φορέας ο οποίος  βοηθά ταλαντούχα παιδιά στο τομέα της μουσικής τα οποία όμως παρουσιάζουν κινητικά προβλήματα ή έχουν άλλες ειδικές ανάγκες.

Θα ήθελα να πω σε όλους τους συμπατριώτες και συμπατριώτισσες ότι :«Σε μια εποχή παγκόσμιου ψεύδους, το να λες την αλήθεια είναι μια πράξη επαναστατική», έλεγε ο Όργουελ. Και  θεωρώ  πως η εποχή που βιώνουμε είναι εποχή παγκόσμιου ψεύδους, επομένως έπρεπε να κάνω  την δική μου μικρή επανάσταση λέγοντας την αλήθεια στον κάθε πολίτη: οι αρχαίοι Έλληνες μίλησαν πρώτοι για όλα αυτά. Από τότε για τώρα!

Έχοντας αρχίσει τις εναρκτήριες ενέργειες μου ευελπιστώ να φέρω επί σκηνής το συναρπαστικό αυτό έργο τον Σεπτέμβριο του 2021 δίνοντας την προσωπική σφραγίδα μου.

Θερμές ευχαριστίες στον Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου στη Λευκωσία κο Χαράλαμπο Παναγιώτου για τις τόσο σημαντικές πρωτοβουλίες του. Οι σημαντικές αυτές δράσεις δεν θα μπορούσαν να καρποφορήσουν δίχως την προσπάθεια αξιόλογων προσωπικοτήτων της ομάδας παραγωγής συγκεκριμένα  κο Γιάννο Γεωργιάδη και κα Νάδα Παναγιώτου και φυσικά όλων των ηθοποιών για την τεράστια προσπάθεια και το χρόνο που προσφέρουν για να υλοποιηθεί αυτή η προσπάθεια.

Καλή τύχη.

Με τιμή,
Λεωνίδας Λοιζίδης.»

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021, 08:47

Πηγή