Ο Μπρους Ντίκινσον θυμήθηκε τη «συγκινητική» πτήση με την επιστροφη των Βρετανών στρατιωτών από το Αφγανιστάν

0
63


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 10:40

Ο αρχηγός των Iron Maiden, Μπρους Ντίκινσον θυμήθηκε την εμπειρία της πτήσης με πιλότους της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF) στο Ηνωμένο Βασίλειο από το Αφγανιστάν το 2008.

Κατά τη διάρκεια εμφάνισής στο Uptown Theatre στο Κάνσας Σίτι στο πλαίσιο της περιοδείας του «An Evening with Bruce Dickinson», μέλος του κοινού ρώτησε τον 63χρονο ρόκερ για την πιο αξέχαστη πτήση του με Βρετανούς στρατιώτες.

Ο Άγγλος τραγουδιστής, ο οποίος έχει άδεια πιλότου εμπορικών πτήσεων, απάντησε αναφέροντας ένα αεροπορικό ταξίδι από το Αφγανιστάν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2008.

«Μία από τις δουλειές που κάναμε στην αεροπορική εταιρεία στην οποία εργαζόμουν, είχαμε ένα αεροπλάνο μόνιμα παραχωρημένο στον στρατό για να μεταφέρει ανθρώπους σε μέρη, όχι σε πεδία ένοπλων συγκρούσεων, αλλά σε βάσεις. Και μερικές φορές μεταφέραμε κόσμο πίσω. Κάποιες φορές μεταφέραμε πίσω ανθρώπους που είχαν πάει στο Αφγανιστάν, για παράδειγμα, σε πόλεμο. Πήγαιναν κάπου για δύο ή τρεις εβδομάδες για να προσπαθήσουν να προσαρμοστούν και μετά τους μεταφέραμε πίσω» τόνισε.« Ήταν μία πτήση επιστροφής με στρατιώτες της RAF, που είχαν πάει στο Αφγανιστάν. Τους μεταφέραμε στη βάση RAF Wittering» είπε ο θρύλος της heavy metal. «Είχαν απώλειες, είχαν χάσει μερικούς ανθρώπους, αλλά ήταν όλοι πραγματικά χαρούμενοι – οι καλύτεροι επιβάτες που θα μπορούσες να έχεις ποτέ στον στρατό» πρόσθεσε. «Καθώς προσγειωνόμασταν, σταματήσαμε και κατά την αντίστροφη ώθηση κοιτούσαμε έξω και πολύ κοντά στην πίστα ήταν οικογένειες, παιδιά όλων των στρατιωτών και όλοι κρατούσαν πανό που έγραφαν: “Είσαι ο ήρωάς μου, μπαμπά” κ.ά.» εξήγησε.

Ο αρχηγός των Iron Maiden είπε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η συγκυβερνήτριά του προσπαθούσαν να μην ξεσπάσουν σε κλάματα και να σταματήσουν με ασφάλεια το αεροσκάφος, αλλά τελικά κατέληξαν σε χαντάκι.

Ο τραγουδιστής, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της αεροπορικής εταιρείας Caerdav, βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε περιοδεία στις ΗΠΑ. Ο Ντίκινσον στις εμφανίσεις του δεν τραγουδά, αλλά μιλά για τη ζωή του, την καριέρα του ως ροκ σταρ και μια σειρά από άλλα θέματα, όπως το πώς αντιμετώπισε τον καρκίνο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, 10:40

Πηγή