Ο οίκος Christie’s οργανώνει δημοπρασία υπέρ της έρευνας για τη νόσο Covid-19

0
117


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 04:13

Ο οίκος δημοπρασιών Christie’s θα διοργανώσει πώληση τον Ιούνιο υπέρ ενός ταμείου της οργάνωσης amfAR που είναι αφιερωμένο στην έρευνα για τον Covid-19, ώστε να αντισταθμίσει την ακύρωση του διάσημου γκαλά της, κορυφαίας κοσμικής εκδήλωσης που πραγματοποιείται στο περιθώριο του κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών.

Το σύνολο των εσόδων από την δημοπρασία θα διατεθεί σε αυτό το νέο ταμείο το οποίο ίδρυσε πρόσφατα η οργάνωση.

Μια σειρά έργων σύγχρονης τέχνης δόθηκαν από συλλέκτες και από τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ορισμένα από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ στο κοινό, δήλωσε ο Christie’s σε σημερινή ανακοίνωσή του.

Η ακριβής ημερομηνία της δημοπρασίας, με τίτλο “From the Studio”, δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά θα “συμπέσει” με τις μεγάλες εαρινές πωλήσεις του Κρίστις στη Νέα Υόρκη, οι οποίες αναβλήθηκαν για την εβδομάδα της 22ης Ιουνίου.

Ο κατάλογος των έργων θα ανακοινωθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του Μαΐου.

Η AmfAR ιδρύθηκε το 1985 στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την προεδρία της ηθοποιού Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Έκτοτε, έχει επενδύσει περισσότερα από 550 εκατομμύρια δολάρια σε ερευνητικά προγράμματα για το AIDS, χάρη σε δωρεές.

Πέρυσι, το γκαλά της amfAR και η δημοπρασία του συγκέντρωσαν 15 εκατομμύρια δολάρια, παρουσία διασημοτήτων όπως η Μαράια Κάρεϊ και η Κένταλ Τζένερ, με το κόστος συμμετοχής κατ΄άτομο να ανέρχεται σε 13.000 δολάρια.

Το γκαλά διοργανώνεται κάθε χρόνο στο ακρωτήριο Αντίμπ, στην Κυανή Ακτή, στο περιθώριο του φεστιβάλ των Καννών, αλλά φέτος ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Μαΐου 2020, 04:13

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here