Ο Ρότζερ Γουότερς για τον Ασανζ: «Εύχομαι να ήσουν εδώ»!

66


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 12:54

Ειδική αναφορά στον συνεχιζόμενο αποκλεισμό του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, έκανε στη διάρκεια συναυλίας του στο Βερολίνο το βράδυ του Σαββάτου, ο πρώην τραγουδιστής των Πινκ Φλόιντ, Ρότζερ Γουότερς. Και του αφιέρωσε τη γνωστή επιτυχία «Wish you were here» (εύχομαι να ήσουν εδώ).

Ταυτόχρονα άναψε τεράστια επιγραφή «νέον» στην οποία αναγραφόταν «Αντισταθείτε την απόπειρα να κλείσουν το στόμα του Τζούλιαν Ασάνζ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ρότζερ Γουότερς κάνει πολιτική παρέμβαση από την σκηνή.

Ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ, που έχει καταφύγει στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο από το 2012, εδώ και αρκετές εβδομάδες του έχει απαγορευθεί να έχει οποιαδήποτε επικοινωνία με τον έξω κόσμο, του αφαιρέθηκε το κινητό η δυνατότητα να έχει ίντερνετ και να δέχεται επισκέψεις.

Παρ΄όλο που έχουν εκπέσει οι εναντίον του κατηγορίες που εκκρεμούσαν στην Σουηδία, οι βρετανικές αρχές επιδιώκουν να εφαρμόσουν αίτημα έκδοσής του στις ΗΠΑ, για τις αποκαλύψεις του μέσω του WikiLeaks.

Κι όλα αυτά επειδή ο Ασάνζ, πήρε θέση αντίθετη με της βρετανικής κυβέρνησης στην υπόθεση της δηλητηρίασης με χημικό όπλο του πρώην διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκρίπαλ και της κόρης του Γιούλια στο Σόλσμπερι. Αλλά και μετά τις διαμαρτυρίες της ισπανικής κυβέρνησης για τις θέσεις που είχε εκφράσει ο Ασάνζ για την αυτονομία της Καταλωνίας.

Τον Απρίλιο, σε άλλη συναυλία του, στην Βαρκελώνη, ο Ρότζερ Γουότερς είχε χαρακτηρίσει ως όργανο δυτικής «fake» προπαγάνδας την αντικαθεστωτική οργάνωση «Λευκά Κράνη» της Συρίας, που «ωφελούσε τους τζιχαντιστές και τους τρομοκράτες». «Είναι πεποίθησή μου» είχε τονίσει.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Αύγουστο στο RT.com είχε καταφερθεί εναντίον της κυβέρνησης Νετανιάου του Ισραήλ καλώντας «να αποδοθούν ίσα δικαιώματα στους Παλαιστίνιους».

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Ιουνίου 2018, 12:58

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ