Ο Τζόνι Ντεπ κατέθεσε αγωγή κατά της Άμπερ Χερντ και ζητεί 50 εκατ. δολάρια

15


Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, 09:25

Στην αντεπίθεση περνά έπειτα από χρόνια αδράνειας για το ζήτημα ο Τζόνι Ντεπ, που απαιτεί από την πρώην σύζυγό του Άμπερ Χερντ αποζημίωση ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων για συκοφαντική δυσφήμιση, ενώ την κατηγορεί πως εκείνη ήταν που ασκούσε βία στον γάμο τους, καθώς μόλις ένα μήνα αφότου ήταν μαζί του είχε πετάξει ένα ποτήρι και του είχε κόψει το δάχτυλο! 

Στη μήνυση, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα «The Blast», ο ηθοποιός αποκαλεί τις καταγγελίες της Χερντ ως «απάτη». «Ισχυρίστηκε ότι γράφει από την οπτική ενός δημοσίου προσώπου που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή βία και υποστήριξε ότι ένιωσε την πλήρη ισχύ της οργής της κουλτούρας μας για γυναίκες που μιλούν ανοιχτά ενάντια στη σεξουαλική βία», αναφέρουν οι δικηγόροι του Ντεπ στη μήνυση, σύμφωνα με το περιοδικό People. «Το άρθρο επικεντρωνόταν στην υπόθεση ότι η κ. Χερντ ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και ότι ο κ. Ντεπ τη διέπραξε σε βάρος της. Ο κ. Ντεπ ποτέ δεν κακοποίησε την κ. Χερντ. Οι ισχυρισμοί της εναντίον του ήταν ψευδείς. Ήταν μέρος μιας  περίτεχνης απάτης για να αποκομίσει θετική δημοσιότητα η κ. Χερντ και να προωθήσει την καριέρα της», αναφέρουν ακόμη.

Η μήνυση για δυσφήμιση, με την απαίτηση αποζημίωσης 50 εκατ. δολαρίων, αφορά στο άρθρο της Χερντ που είχε δημοσιεύσει η Washington Post στις 18 Δεκεμβρίου 2018. «Μίλησα εναντίον της σεξουαλικής βίας και αντιμετώπισα την οργή της κουλτούρας μας. Αυτό πρέπει να αλλάξει», ήταν ο τίτλος του άρθρου.

Απαντώντας, η πλευρά της Χερντ χαρακτήρισε «ασόβαρη», την τελευταία κίνηση του Ντεπ και τον κατηγόρησε ότι είναι μία ακόμη προσπάθειά του να τη φιμώσει. «Δεν θα φιμωθεί. Οι ενέργειές του αποδεικνύουν ότι είναι ανίκανος να αποδεχθεί την αλήθεια για τη συνεχή βίαιη συμπεριφορά του. Αλλά ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να επιτύχει την αυτοκαταστροφή του, εμείς θα κερδίσουμε νικώντας αυτή την αβάσιμη μήνυση και βάζοντας τέλος στη συνεχιζόμενη άθλια παρενόχληση της πελάτισσάς μου από τον κ. Ντεπ και τη νομική ομάδα του», ανέφερε δικηγόρος της Χερντ.

Η ηθοποιός και πρώην μοντέλο Άμπερ Χερντ κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον Τζόνι Ντεπ το 2016, ισχυριζόμενη πως την κακοποιούσε λεκτικά και σωματικά. Το διαζύγιό τους ολοκληρώθηκε το 2017, με την ίδια να δωρίζει μέρος του συνολικού ποσού των επτά εκατομμυρίων δολαρίων που αποκόμισε σε νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. 

Οι δυο τους ήταν παντρεμένοι για 15 μήνες, πριν το διαζύγιο. Τότε η Χερντ είχε κυκλοφορήσει με εμφανώς μαυρισμένο μάτι και άλλες μελανιές στο πρόσωπο, χτυπήματα που η ίδια είπε πως προέκυψαν όταν ο Τζόνι Ντεπ της πέταξε ένα τηλέφωνο και την χτύπησε μέσα στο σπίτι τους. 


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019, 09:30

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ