Ο Pro Boy Nick «ζωγραφίζει» πάνω σε βρόμικα φορτηγά

35


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 14:28

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, επιβατηγού ή φορτηγού, ξέρει ότι όταν το πολύτιμο όχημά του βρομίζει γίνεται αντικείμενο χλεύης στον δρόμο. Για τον Ρώσο καλλιτέχνη Nikita Golubev, τα βρόμικα τροχοφόρα είναι ωστόσο καμβάς να φιλοτεχνήσει τα απίστευτα σουρεαλιστικά έργα του. Έργα τα οποία θα ξεθωριάσουν με τη βροχή ή θα καλυφθούν από νέο στρώμα βρόμας. Ο με έδρα τη Μόσχα Pro Boy Nick – αυτό είναι το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο – έχει ήδη 107 χιλιάδες followers στο Instagram και μίλησε προσφάτως για την τέχνη του στο Bored Panda.

«Ήθελα, απλά, ν’ αρχίσω κάτι καινούργιο, να δουλεύω γρήγορα σε μεγάλες επιφάνειες. Και τα βρόμικα φορτηγά με βοήθησαν σ’ αυτό. Έγιναν ένα είδος γιγαντιαίου μπλοκ ζωγραφικής που μπορώ να μοιράζομαι με τον κόσμο» εξήγησε.

Είπε ότι πάντα προσπαθεί να είναι απλή και σαφής η ζωγραφιά του πάνω στη βρόμα, αλλά απολαμβάνει να δίνει «βάθος στις εικόνες»: «Η βρόμα είναι πάντα διαφορετική. Μπορεί να είναι στεγνή ή, υγρή ή, παγωμένη, παχιά ή λεπτή και αυτό με κάνει να ζωγραφίζω με διαφορετική προσέγγιση». Αφιερώνει μία ώρα, κατά μέσον όρο, για κάθε ζωγραφιά πάνω σε βρόμα.

Δέχεται πολλά σχόλια από όλον τον κόσμο, και πολλά από αυτά απευθείας από φορτηγατζήδες. «Φαίνεται ότι ο περισσότερος κόσμος είναι εντυπωσιασμένος μ’ αυτό και καταλαβαίνει τα μηνύματά μου, πράγμα το οποίο με εμπνέει» καμαρώνει.

Διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν είχε πρόβλημα με κατηγορία για «βανδαλισμό» αυτοκινήτων «αν και ποτέ δεν ζήτησα την παραμικρή άδεια για να το κάνω (να ζωγραφίσει πάνω σε αυτοκίνητα άλλων). Ποτέ δεν κάνω κάτι προσβλητικό. Επιπλέον, ποτέ δεν κουβεντιάζω με άλλον τις ιδέες μου για τις ζωγραφιές μου, αλλά έχω στον νου ότι κάποιος θα βρει τη ζωγραφιά μου πάνω στο φορτηγό του και θα κυκλοφορήσει στους δρόμους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021, 14:28

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ