Πέθανε ο Δημήτρης Σελαλμαζίδης, μπασίστας και ηγέτης των Sarissa

0
142


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 13:16

Έφυγε από τη ζωή o Δημήτρης Σελαλμαζίδης, ηγέτης των Sarissa και μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής metal σκηνής.

Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή από την κόρη του σπουδαίου μουσικού, Ελένη Σελαλμαζίδου.

Πριν από μερικούς μήνες είχε νοσηλευτεί εξαιτίας θρόμβωσης που παρουσιάστηκε και δυστυχώς δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί η αιτία της κακοήθειας αυτής, με αποτέλεσμα να επέλθει το μοιραίο.

Μοναδικό ενεργό μέλος και βασικός συνθέτης σε όλη την πορεία των θρυλικών heavy metallers από την Θεσσαλονίκη, o Τζίμης, όπως ήταν γνωστός στους φίλους του, είχε ως βασικό όργανο το μπάσο, ενώ κατά καιρούς είχε αναλάβει και τις κιθάρες.

Το περίφημο demo του 1987 με εννέα τραγούδια αποτελεί ουσιαστικά ολοκληρωμένο άλμπουμ και από άποψη παραγωγής, σύνθεσης και εκτέλεσης συγκαταλέγεται στις αρτιότερες κυκλοφορίες εκείνης της εποχής για την χώρα μας.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε το βίντεο:

 

Μετά από ανακατατάξεις, το 1994 κυκλοφόρησε σε CD το εξαιρετικό «Sarissa» με ενισχυμένες epic και progressive τάσεις, ενώ μία δεκαετία αργότερα κυκλοφόρησε το τρίτο ουσιαστικά άλμπουμ «Masters Of Sins» με περισσότερο σύγχρονο χαρακτήρα.

Το συγκρότημα επανήλθε στις ζωντανές εμφανίσεις μετά από απουσία αρκετών χρόνων στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, με τον τραγουδιστή του demo, Γιώργο Χατζησυμεωνίδη, και το 2016 κυκλοφόρησε το «Nemesis».

Το τελευταίο διάστημα, με νέο τραγουδιστή των Τάσο Κροκόδειλο (Spitfire, Fire And Steel), σχεδίαζε τα επόμενα βήματά του, έχοντας διαθέσει μια σειρά από επανηχογραφήσεις και διασκευές.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021, 13:20

Πηγή