Πλήρες λουτρό με θέμα «ιπποπόταμοι» από τους Lalanne, στου Sotheby’s

0
146


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, 12:55

Μετά τη φρενίτιδα που οδήγησε σε πώληση νιπτήρα με θέμα «ιπποπόταμοι» το περασμένο φθινόπωρο -έργο των Γάλλων σχεδιαστών François-Xavier και Claude Lalanne- αντί 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων, τρεις φορές πάνω από τις εκτιμήσεις, ο οίκος Sotheby’s του Παρισιού ετοιμάζεται να δημοπρατήσει τον Ιούνιο πλήρες λουτρό με το ίδιο θέμα.

Το σετ, το οποίο θα διατεθεί στο πλαίσιο της δημοπρασίας «Important Design», περιλαμβάνει μοναδικό χάλκινο λουτρό από τους Lalanne: έναν «ιπποπόταμο» που είναι ο νιπτήρας και η βάση του, έναν που είναι η τουαλέτα και ο μπιντές και έναν που είναι η μπανιέρα. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι το σετ θα αποφέρει 2,7 εκατομμύρια δολάρια.

«Μετά τη διήμερη δημοπρασία μας-ορόσημο, τον περασμένο Οκτώβριο, της προσωπικής συλλογής των εκλιπόντων καλλιτεχνών François-Xavier και Claude Lalanne, είναι σπουδαίο συναίσθημα να εκπλησσόμαστε και να χαιρόμαστε για μία ακόμη αφορά με την ευφυΐα των Lalanne, με μια από τις πιο πανέξυπνες μεταμορφώσεις τους» τόνισε, σε ανακοίνωση, ο Florent Jeanniard, επικεφαλής του τομέα Ντιζάιν του 20ού αιώνα στον Sotheby’s Europe.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020, 12:55

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here