Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιζει η μαρτυρία Έλληνα ομογενή – «Στα 50 μέτρα από εμάς έπεσαν δύο ρουκέτες»

0
57

Στο Κίεβο παραμένει ο Έλληνας, Τάσος Τσιάμης, παρά το γεγονός ότι η πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι ο βασικός στόχος των Ρώσων.

Ο Έλληνας ομογενής μίλησε στο  «Χαμογέλα και πάλι» και τη Σίσσυ Χρηστίδου και όπως είπε, λίγο πριν από τη σύνδεσή τους, έγινε μάρτυρας βομβαρδισμού στα 50 μέτρα από το σημείο που βρισκόταν.

«Προσπαθήσαμε να πάμε στη γέφυρα του Ιρπίν, και στα διόδια έσκασαν δίπλα μας, στα 50-100 μέτρα δύο ρουκέτες. Το σημείο είναι γύρω στα 20-25 χλμ. από το Κίεβο. Είναι το σημείο που ενώνει η γέφυρα που έχει καταστραφεί το Ιρπίν με το Κίεβο. Από την έκρηξη έσπασε ο καθρέφτης στο αμάξι μου», σημείωσε ο κ. Τσιάμης.

Πληροφορίες για 3 νεκρούς στο Ιρπίν

«Εκεί ήταν κόσμος που ερχόταν προς το Κίεβο, οι εικόνες ήταν τρομακτικές. Ο κόσμος έτρεχε να μπει σε πούλμαν και λεωφορεία εθελοντών που βρίσκονταν εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα στο Ιρπίν. Καλυφθήκαμε για λίγο και μετά προσπαθούσαμε ένα βοηθήσουμε τον κόσμο να μπει στα λεωφορεία. Τα πυρά ήρθαν από το Ιρπίν μέσα, προς το Κίεβο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, στο κέντρο του Κιέβου ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Σφοδρά πυρά στα περίχωρα του Κιέβου

Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε και ο Θανάσης Μητσόπουλος, κάτοικος Κιέβου.

«Στο μέρος του Κιέβου που ζω είχε ησυχία. Από την περιοχή του Ιρπίν όμως, ακούγονταν εκρήξεις. Εγώ βρίσκομαι σε ένα ήσυχο δρόμο του Κιέβου και υπάρχουν αυτοσχέδια φράγματα στους δρόμους, που στήθηκαν από πολίτες με το συντονισμό των αρχών. Υπάρχουν πολλών ειδών οδοφράγματα, αλλά και μεγάλες λακκούβες που έχουν δημιουργήσει για να μην μπορούν να περάσουν τα τανκς κλπ.», περιέγραψε ο κ. Μητσόπουλος.

«Οι πολίτες έχουν πατριωτικό πνεύμα. Ακούν την ουκρανική τηλεόραση, στο ίντερνετ έχει μόνο ουκρανικά και δυτικά νέα, τα ρωσικά ΜΜΕ έχουν απαγορευτεί εδώ και χρόνια», συνέχισε ο ίδιος.

«Δεν ξέρω αν θα γυρίσω στην Ελλάδα, ακόμα δεν το σκέφτομαι, θα δούμε αν ήταν σωστή η απόφαση. Στο σπίτι μου έχουμε υπόγειο, και έχουμε κοντά μας και δύο οδοφράγματα. Ρεύμα, νερό, τηλέφωνο υπάρχουν. Όταν κοπεί το ρεύμα θα είναι αργά», είπε κλείνοντας ο κ. Μητσόπουλος.

The post Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονιζει η μαρτυρία Έλληνα ομογενή – «Στα 50 μέτρα από εμάς έπεσαν δύο ρουκέτες» appeared first on Znews.