31.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΡιζότο με πράσo

Ριζότο με πράσo

Date:

Related stories

Πρωτεϊνική φριτάτα – Newsbeast

Πρωτεϊνική φριτάτα - Newsbeast ...

Ομελέτα καπρέζε με αβοκάντο – Newsbeast

Ομελέτα καπρέζε με αβοκάντο - Newsbeast ...

Κορυφαία επίδοση για το Leapmotor T03 στο «Ecobest 2025»

Κορυφαία επίδοση για το Leapmotor T03 στο...

Στην Ελλάδα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Toyota

Στην Ελλάδα τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα...
spot_imgspot_img


Υλικά 500 γρ. πράσα, 80 γρ. κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες, τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες 2 κ. σ. ελαιόλαδο 75 γρ. βούτυρο 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα 2 καρότα, ψιλοκομμένα 300 γρ. ρύζι για ριζότο 175 ml λευκό κρασί 1- 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα 80 γρ. πράσα και σοτάρετε τα για 5- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι, αφήνοντας το λάδι πίσω, και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και προσθέστε 25 γρ. από το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το σέλινο, τα καρότα και το πράσο σε φέτες. Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και βάλτε το καπάκι. Τηγανίστε για 15- 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Latest stories

spot_img