Υλικά 500 γρ. πράσα, 80 γρ. κομμένα κατά μήκος σε λωρίδες, τα υπόλοιπα σε λεπτές φέτες 2 κ. σ. ελαιόλαδο 75 γρ. βούτυρο 2 στελέχη σέλινου, ψιλοκομμένα 2 καρότα, ψιλοκομμένα 300 γρ. ρύζι για ριζότο 175 ml λευκό κρασί 1- 1,5 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα, συν επιπλέον για το σερβίρισμα Εκτέλεση Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι με καπάκι ή σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα 80 γρ. πράσα και σοτάρετε τα για 5- 8 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι, αφήνοντας το λάδι πίσω, και αφήστε το στην άκρη. Ρίξτε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι σε χαμηλή- μέτρια φωτιά και προσθέστε 25 γρ. από το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Ρίξτε μέσα το σέλινο, τα καρότα και το πράσο σε φέτες. Ανακατέψτε καλά, στη συνέχεια, μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και βάλτε το καπάκι. Τηγανίστε για 15- 20 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά μέχρι να […]
Διαβάστε όλο το άρθρο