Σπάνιες ελληνικές ταινίες στα σπίτια των ομογενών

0
115


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 10:27

Τη συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος ανακοίνωσε η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, με στόχο την προώθηση σπάνιων ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου, οι οποίες για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, στους Έλληνες ομογενείς.  

«Θέλουμε οι Έλληνες της Διασποράς, ο οικουμενικός Ελληνισμός να ξέρει πως είμαστε πάντα δίπλα του. Ειδικά σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που βιώνουμε, είμαστε όλοι ένα ανεξάρτητα από την απόσταση που μας χωρίζει» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Βλάσης. Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις που εξυπηρετούν τον σκοπό αυτό και εξέφρασε την ελπίδα η συγκεκριμένη συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος να εμπλουτιστεί στο μέλλον.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται σε μία σειρά δράσεων και συνεργασιών που αναπτύσσει μαζί με το υπουργείο Εξωτερικών, «με στόχο να διατηρηθεί ζωντανός και ισχυρός ο δεσμός πολιτισμού των Ελλήνων ομογενών με την μητέρα πατρίδα, εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας που όλοι βιώνουμε».
 
Η δράση αυτή, σημειώνει περαιτέρω, «συμβαδίζει με τις επιταγές των ημερών που μας θέλουν να “Μένουμε Σπίτι”, ώστε να ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση.  

Τέλος, η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού τονίζει ότι η εν λόγω συνεργασία της με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος τελεί υπό την επίβλεψη του γενικού γραμματέα Γιάννη Χρυσουλάκη και αποτελεί μια πρόσκληση διεξόδου και επιστροφής στις ρίζες για τους ομογενείς μας, ανά τον κόσμο, που λόγω των περιοριστικών μέτρων που λαμβάνουν οι χώρες διεθνώς για να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού περνούν τις περισσότερες ώρες στο σπίτι τους. «Πλέον οι απανταχού Έλληνες έχουν στη διάθεσή τους μια επιλογή σπάνιων ταινιών από το αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, που για πρώτη φορά παρουσιάζονται διαδικτυακά, μέσα από τη νέα ψηφιακή της αίθουσα», σημειώνει και προσθέτει ότι κάθε ταινία θα κάνει την διαδικτυακή πρεμιέρα της μια συγκεκριμένη μέρα και ώρα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, 10:27

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here