13.4 C
Athens
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΣυνταγέςΣπιτική μαρμελάδα μήλου

Σπιτική μαρμελάδα μήλου

Date:

Related stories

Λάμπρος Κωνσταντάρας για Δημήτρη Παπανώτα: «Δύσκολα θα συνεργαζόμουν μαζί του, θα υπήρχε πολλή σύγκρουση»

Λάμπρος Κωνσταντάρας για Δημήτρη Παπανώτα: «Δύσκολα θα συνεργαζόμουν μαζί...

Λήξη «συναγερμού» στην Αθήνα για ύποπτο αντικείμενο κοντά στα ιστορικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας

Οι γύρω δρόμοι δόθηκαν ξανά σταδιακά στην κυκλοφορία. Εντοπίστηκε αντικείμενο...

Συνελήφθη στην Πάτρα άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι σε ένοικο της πολυκατοικίας που διαμένει

Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας Συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος 'Αμεσης...
spot_imgspot_img


Υλικά 1 κιλό κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και ψιλοκομμένα 250 γρ. ζάχαρη άχνη Το χυμό από 1/2 λεμόνι 1 ξυλάκι κανέλας Εκτέλεση Βάλτε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη. Ρίξτε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη άχνη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό και αφήστε τα να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη. Μαγειρέψτε απαλά, ανακατεύοντας τακτικά, για 30 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα μήλα. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξυλάκι κανέλας και σιγοβράστε για άλλα 2- 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό και γυαλιστερό. Βγάλτε το πιατάκι από την κατάψυξη και ρίξτε λίγο από το μείγμα πάνω του. Αφήστε το για λίγα δευτερόλεπτα -θα πρέπει να είναι αρκετά σταθερό. Αν είναι ακόμα λίγο ρευστό, επαναφέρετε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10- 15 λεπτά. Βάλτε το πιάτο πίσω στην κατάψυξη και δοκιμάστε ξανά, τώρα θα πρέπει να είναι έτοιμο. Μοιράστε το σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και σφραγίστε. Θα διατηρηθεί για […]

Διαβάστε όλο το άρθρο

Subscribe

- Never miss a story with notifications

- Gain full access to our premium content

- Browse free from up to 5 devices at once

Latest stories

spot_img