Στην Αθήνα, το φθινόπωρο, το πρώτο φεστιβάλ εικονογράφησης

0
112


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 12:08

Το πρώτο φεστιβάλ στην Ελλάδα αφιερωμένο στην τέχνη της εικονογράφησης και το εικονογραφημένο βιβλίο έρχεται στις 3/9 έως τις 12/9 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων.

Πρόκειται για το illustradays, με γενικό θέμα «Πώς φανταζόμαστε την επόμενη μέρα;», στο πλαίσιο του οποίου θα παρουσιαστεί έκθεση με έργα που θα προκύψουν μέσα από ανοιχτή πρόσκληση προς όλη την καλλιτεχνική κοινότητα των εικονογράφων της Ελλάδας.

Η γνωστή εικονογράφος Φωτεινή Τίκκου συμπληρώνει την ομάδα του illustradays 2021 στον ρόλο της καλλιτεχνικής διευθύντριας του φετινού φεστιβάλ, αναλαμβάνοντας τη δημιουργική αποτύπωση της θεματικής «Η επόμενη μέρα». Έργα της θα παρουσιαστούν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και οι χαρακτηριστικές παιχνιδιάρικες φιγούρες της θα εμφανιστούν σε πολλά σημεία της διοργάνωσης. Τις ημέρες του φεστιβάλ διοργανώνονται, επίσης, εργαστήρια για κάθε ηλικία, τα illustralabs, ομιλίες από επαγγελματίες εικονογράφους για τους τρόπους με τους οποίους προσεγγίζουν τη δουλειά τους, τα illustratalks και πολλές ψηφιακές, φυσικές και διαδραστικές εμπειρίες, που θα ανακοινώνονται σταδιακά.

Και μπορεί το illustradays να έχει τη βάση του στην Αθήνα, εμπνέεται, όμως, από όλον τον κόσμο. Ξεκινά το ταξίδι του από το Sarmede, ένα μικρό χωριό στην περιοχή της Βενετίας, που είναι πλέον γνωστό ως το χωριό των παραμυθιών. Κι αυτό γιατί φιλοξενεί τη Le immagini della fantasia, μία μοναδική, διεθνή έκθεση εικονογράφησης που γίνεται εκεί τα τελευταία 38 χρόνια. Αυτήν την έκθεση ανακάλυψε η Hundred Worlds, μία νεοσύστατη ομάδα με φρέσκιες ιδέες και προτάσεις για την πολιτιστική εκπαίδευση και την ανάδειξη της εικονογράφησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι, τα πρωτότυπα έργα της Le Immagini della fantasia θα ταξιδέψουν στην Αθήνα μαζί με τα παιδικά βιβλία για τα οποία αρχικά είχαν φτιαχτεί. Εικονογραφήσεις με πολύχρωμους, φανταστικούς κόσμους των Eric Puybaret, Rebecca Dautremer, Elena Ordiozola και Giulia Pastorino κ.ά.

Περισότερες πληροφορίες εδώ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021, 12:09

Πηγή