Συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα»

55


Ο Αυτοκράτορας κλείνεται στο παλάτι και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούρια του ρούχα στη μεγάλη παρέλαση. Μόνο που όταν ανοίξουν οι πόρτες, τα όρια ανάμεσα στην αλήθεια και στο ψέμα είναι τόσο κοντά που εξαφανίζονται.Η θεατρική ομάδα La Strada συνεχίζει τις παραστάσεις στο θέατρο Βαφείο – Λάκης Καραλής, διασκευάζοντας με πολύ χιούμορ το διαχρονικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Τα Καινούρια Ρούχα του Αυτοκράτορα.Κάθε Κυριακή, στις 12.30, παιδιά ηλικίας 4-10 ετών καλούνται να δώσουν μια απάντηση (Είναι ή δεν είναι γυμνός ο αυτοκράτορας;) σε μια διαδραστική παράσταση όπου το ψέμα απογυμνώνεται και η αλήθεια φορά τα πιο ζεστά της ρούχα: αυτά της αυθόρμητης παιδικής ματιάς.Δύο ηθοποιοί και μία μουσικός επί σκηνής φωτίζουν τη διαμάχη ανάμεσα στην αλήθεια και το ψέμα. Ραφτάδες, αυλικοί, ο αυτοκράτορας και οι μεταξύ τους σχέσεις αποτυπώνονται μέσα από διαρκείς εναλλαγές ρόλων και κοστουμιών και επενδύονται με μουσικές μελωδίες από όλη την Μεσόγειο. Τα παιδιά συμμετέχουν με τον δικό τους μοναδικό και αυθόρμητο τρόπο παρεμβαίνοντας στην ιστορία: στοιχείο που κάνει την κάθε παράσταση ζωντανή και απρόβλεπτη.
Υπόθεση έργου:
Ο Αυτοκράτορας δεν μπορεί να εμφανιστεί στη μεγάλη παρέλαση επειδή δεν έχει καινούργια στολή. Δύο απατεώνες αναλαμβάνουν τον ρόλο των ραφτάδων και κλείνονται στη μεγάλη αίθουσα του παλατιού. Κανείς δεν ξέρει τι κάνουν και όλη η πόλη περιμένει να θαυμάσει τα καινούργια ρούχα του Αυτοκράτορα…Συντελεστές της παράστασης:
Κείμενο: Βίκυ Θαλασσινού
Σκηνοθεσία: Βίκυ Θαλασσινού – Δώρα Θωμοπούλου
Σκηνικό-Κοστούμια-Φωτισμοί: Ηλίας Γραμματικός
Μουσική επιμέλεια: Μαρία Κοτσίρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κλειώ Λιάβα
Φωτογραφίες: Δημοσθένης Μαραγκός
Trailer: Δημήτρης Δήμος
Σκίτσο αφίσας: Βίκυ Θαλασσινού
Σχεδιασμός αφίσας: Νατάσα ΤσιντικίδηΠαίζουν: Βίκυ Θαλασσινού, Χρυσάνθη Θεοδόδη, Μαρία Κοτσίρη.Δείτε το τρέιλερ:

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου La StradaΠληροφορίες παράστασης:Ώρα: 12.00Θέατρο Βαφείο – Λάκης ΚαραλήςΑγίου Όρους 16 & Κων/πόλεως 115Μετρό ΚεραμεικούΤηλέφωνο κρατήσεων: 210-3425637 & 6949252714*Οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία (καθημερινές)Διαβάστε τη συνέντευξη στο zougla.gr

Πηγή

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ